Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jehličnan blízko u domu?

Od: puzzle odpovědí: 2 změna:

Ahojky, před lety zasadil bratr strom a já myslím blízko u domu. Bojím se, že kořeny mohou poškodit základy domu. Mimo toho špička jde do drátů elektrického vedení. Co si o tom myslíte, je to nebezpečné, viz foto. Díky.

Jehličnan blízko u domu?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Do Vánoc ho tam nechte. Na svátky ho přestěhujte do obývacího pokoje či do haly, po svátcích po kouscích do kotelny. Nebo vcelku k popelnicím, zbírají je pro zvířátka.
.
Zkrácení vršku na povolenou vzdálenost od drátů je možné, ale nevypadá to!
Osobně jsem viděl smrk zřezaný na výšku asi 1 metr, který časem nádherně obrazil i do boku a vytvořil zelený tříramenný svícen. Ne vždy se podaří, u vás není i tak místo...
doplněno 21.07.23 05:32: Přeskočilo mi... Sbírají

hodnocení

2x
Bratr si umí vybrat místo. Pokud se nepletu existuje ochranné pásmo, které se řadí podle napětí do 400 V jsou to dva metry. U 1-35 kV tam je potřeba sedm metrů. Pokud ochranné pásmo nebude dodrženo hrozí pokuta do 100 tisíc korun.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]