Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co pěstovat po česneku

Od: pets® odpovědí: 6 změna:

Podělí se někdo o zkušenost jak naložit se záhonem po sklizni česneku? Kterou plodinu je výhodné zasít či zasadit do takového záhonu? A napřesrok se může česnek vysázet opět na stejný záhon? Děkuji za každou radu.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
hodnocení

0x
Velkou bilou ředkev nebo hrách.
id
Bílá ředkev se seje v červenci až v srpnu. Do zámrzu je parádní.

hodnocení

0x

Žádná plodina by neměla být na stejném místě jako předchozí rok. Dát ji tam můžete klidně 3 roky po sobě, ale dobře to není. Bude tam více škůdců a méně živin, které ta konkrétní rostlina bere nejvíce.

Po česneku ani po hrachu jsem už nic nesadil. Je sucho a vím, že to neuzalévám a nemá to smysl.

Na hrách je podle mě horko, ten má rád jaro. V létě nikdy nebyl hezký.

doplněno 27.07.23 15:12:

Vzhledem k ochlazení a dešti jsem to ještě přehodnotil a zasel: ředkve, ředvičky, vodnici a saláty. Na všem bylo uvedeno, že u těchto odrůd lze vyset v červenci/srpnu. Za měsíc a pak ještě později (říjen/listopad) zaseju špenát.

hodnocení

Děkuji za odpovědi.

hodnocení

0x

Po česneku my jsme aeli zelené hnojivo, které se zarylo. A v něm hrášek, který jsme chodili obírat.

Zelené hnojení se teď seje i pod rostoucí plodiny např pod rajčata. Nemám s tím osobní zkušenost, o kolik sníží odpar z holé půdy vs kolik uberou rajčatům...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma pěstovat česnek

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]