Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cibule ze semínek, jak se pěstuje?

Od: cibka odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,
chtěl bych příští rok zkusit pěstovat cibuli ze semínek. Zatím jsem vždy sázel malé cibulky.

Jak se pěstuje cibule ze semen? Vyroste už první rok pěkná cibule do kuchyně nebo tím získám spíš sadbu pro další rok? Nebo by další rok už vykvetla? Nějak na to nemůžu přijít. :)

děkuji

Cibule ze semínek, jak se pěstuje?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

abc
hodnocení

4x
Dobrý den. Semínka cibule se zasejí brzy zjara dle návodu k pěstování. Začnou růst malé cibulky, které nechávám až do doby, kdy začne zasychat nať. Potom sklidim, vyberu ty větší na spotřebu a menší nechám na sazecku. Odstraním kousek nad cibulkou suchou nať, zkrátím kořínky a nechám cibulky trochu zaschnout. Potom na suché tmavší místo, nechám přezimovat. A na jaře cibulky vysadím. Cibule z vlastní sazecky bývá krásná. Já mívám několik druhů semen, takže mám cibuli potom různou.

hodnocení

2x

Druhou možností je předpěstování. V únoru zasít za okno, v květnu přesadit rostliny ven a pak to stihnou v prvním roce i do kuchyně. :)

hodnocení

1x

Nasejete co nejdříve na jaře. Po vzejití vyjednotíte a naroste cibule normální velikosti, která má lepší skladovatelnost než ze sazečky. Pokud si chcete vypěstovat sazečku na další rok, nasejete hustě a nejednotíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]