Všimla jsem si, že mi zasychají plody na kanadské borůvce odrůdy Patriot. Loni plodila krásně, letos taky obalená, jen plody začínají být scvrklé. Zasazená jak se patří jen v rašelině, na podzim a na jaře přihnojená organickým hnojivem na borůvky. Když neprší zalévám, ve vedrech zalévám skoro v noci. Nemohla jsem ji ulít, nebo zalévám málo? Rašelinu má vlhkou. Vedlejší Toro zalévám stejně a scvrklé není.
Nikdo neporadil, naštěstí poradil kolega. Prý se může jednat o tzv. přeplození a velké množství starých větví, což by odpovídalo, nestříhala jsem možná i 3 roky, některé větve jsou hodně staré a dřevěné. Jako první pomoc jsem otrhala veškeré scvrklé plody a zdá se, že to pomohlo a část úrody zachráním. No a na příští rok pořádně prořežu a všechno dřevnaté půjde pryč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.