Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žloutnutí listů oleandru

Od: kristyna* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den, chci se zepatat, můj Oleamdr do teď krásně prospíval. Bohaté květy, rozrostl se, najednou mu začaly žloutnout listy a následně usychat a opadávat, někde větvičky jsou splihlé a jakoby leží. Někde jsem se docetla, že se to děje při přelití, ale to se mi nezdá. Je umístěný na terase. Ráda bych jej zachránila, minulý rok byl úplně v pořádku, díky
Žloutnutí listů oleandru
Žloutnutí listů oleandru #2
Žloutnutí listů oleandru #3

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Můj oleandr má stále v podmisce vodu. Jakmile je na suchu v tomto vedru, začnou mu žloutnout listy a posléze usychat. To se mi stalo, když jsem na týden odjela a zanechala doma chlapi s babičkou, byl zdecimovaný hrůza. Má rád tvrdou vodu, nebo dodávat vápník. Ale kvete vám, tak výživu má. Ještě prozkoumejte, jestli nemá puklice, ty se musí orýpat, jinak rostlina chřadne. Oleandr často mívá puklice.

hodnocení

0x
Mně to přijde,že se v tom malém květináči vaří. Kvůli vedrům z tohoto důvodu nemám už nékolik let fuchsie a datury.

Možná ty tmavé květináče omotat něčím bílým, kamarád si truhlík obložil bílými polystyrenovými tácky, aby se truhlík nerozpálil. Výheň je velká, co jde, dávám do stínu.

hodnocení

0x
Já ho nemám větší květináč, ale chce to zalévat více, jen nechápu, že ve středomoří se mu daří v suchu,

V Itálii jsem jich viděla celou řadu podél silnice, tak nějak se o ně nikdo nestaral, žádná zálivka v tom vedru a kvetly krásně. Také to nechápu.

Jestli to není tìm, že oleandrům nevadí sucho, ale vedro a přemokření k tomu.

Možná vadí ten suchý vzduch, u moře je to jiné, proto se nemusí zalévat. Máme takovou malou fontánku, ale funguje jen na slunci, třeba by ji oleandr přivítal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]