Nejste přihlášen/a.
dobrý den, dotaz, thůje brabant, asi kolem 1 m letos vysazená na jaře, prospívala, ted vedro a začala schnout, dole ještě je trochu zelená a na té straně co není slunce také, ale jinak schne, to samé se mi stalo loni, také uschla mladá po vedrech, můžu ještě něco udělat pro záchranu, zalévám zespoda i z vrchu kropím, kdysi se mi to stalo také, uschly plně,vysadila jsem nové, a ty starší jsou zatím v pohodě,ale už jsem viděla i suché starší tůje u jiných lidí,děkuji,d
0x
Nejsem odborník, jsou to mě zkušenosti.
Lidi vysadí do nepropustny půdy, pak to zalevaj jak magoři a voda zůstává, hnijou kořeny
ano,tůje je jehličnan,nemá listy,taky mě napadlo,dát jí stín nějakou stěnou,jasně,že kořeny není třeba zalévat, schne od shora,d
To je věc, kterou mi nevyvrátíš
Nezajímá mě Wikipedii a spol, z hlediska českého jazyka je to nesmysl, to tvoje "jehličí"
Ale kdo ví, třeba jsi nějakou jehličnatou tuji vypěstoval :D
A pokud vypěstoval, pošli nám neznalcům prosím fotku
0x
Na usychající nebo jen žloutnoucí tůje jsem do zálivky přidávala "hořkou sůl". Koupíte v drogerii nebo v zahrádkáři. Vždy to pomohlo.
už se mi to stalo jednou,jak byly ty tropy, tak uschly celé 4 mladé tůje, pak jsme měli další mladou a také je pryč, tahle už je suchá od shora, ale dole je ještě zelená, koupila jsem hořkou sůl a zalévah od shora, ale nevím, když je suchá od shora a dole zelená tak to vidím bídně,ty starší jsou v pohodě,d
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.