Chtel bych se poradit, jakou kvalitu zvolit pro zahradni hadici? Gardena je asi kvalitni (nevim) a stoji majlant. Ty zelene pletene z hobymarketu jsou mekke, prehybaji se. No mam za to, ze za ty penize ani nestoji. Na zahradu potrebuji velikost 3/4/nebo 1/2. Mam dojem, ze jsem videl i velikost 5/8. Ale ta asi neni uplne bezna. Takze zpet k otazce: jakou kvalitu hadice vybrat? Vyrobcu je mnoho.
Hadice je neco, co si kupuju na maximalni moznou dobu. Usetrit par stovek znamena ji mit treba 8 misto 15 let. Mam tu hadici stredni kvality ceskeho vyrobce a po 10 letech uz se na dvou mistech trochu trha. Pak tu mam nejlevnejsi nouzovku a te predpovidam tak dva roky pouzivani. Vzal jsem ted high flex od Gardeny, v hobbymarketu, s jejich zarukou nejnizsi ceny (bez kecu daji o 10% levneji, nez je kdekoliv na netu). Levnejsi flex vypadala stejne kvalitne, jen neni tak ohebna. Kdybych chtel maximalni kvalitu, koupim ve specialce v metrazi, ovsem stoji jeste o pulku vic co ta Gardena. A v pomeru cena vykon vitezi 30m flexibilni hadice z obchodaku s potravinami, stala 250 a vydrzela 5 let, choval jsem se k ni hrozne, navic je ultra lehka.
To nedokazu rict, nejsem technolog pryzovych vyrobku. Ale ta gardena je uz od pohledu z pevnejsiho a tuzsiho materialu, prestoze je ohebnejsi, takze bych ji za kvalitnejsi oznacil. Jinak na gardenu a fiskars nemuzu rict kriveho slova. Uz jsem tu zaznamenal vykriky jak je to predrazeny plastovy smejd, ale nikdy se mi od nich nic nerozbilo, na rozdil od trochu levnejsich "kvalitnich ceskych vyrobku". A to mam par veci od gardeny jeste po babicce, kupovanych pred 30 lety.
Také uvažuji výhledově o nové hadici. Teď man nějakou zelenou, co se kroutí jak paragraf, nejde pořádně smotat a každou chvíli se mi prekrouti... o jaký hobbymarket se jedná, můžete poslat odkaz? Většina marketu už má eshop.
Hornbach. O cenu si reknu rovnou prodavaci, tam je to bez kecu a hned, staci rict kde to maji nejlevneji. Na eshopu to udajne funguje taky, ale vrati to az zpetne.
Mám Gardenu - myslím tu druhou nejkvaitnější. A již drží cca sedmým rokem bez jakýchkoliv problémů. Průhledné hadice jsem zavrhl vzhledem k růstu bakterií uvnitř hadice a i mechanická odolnost je horší jak u Gardeny.
Nejlépe se mi osvědčily lesklejší hadice, kde prosvítá výrazná mřížka vyztužujících vláken. Už v balení vidíte, že má taková hadice i silnější stěnu a mnohem větší snahu si zachovávat kruhový průřez, takže i navinuté je jí větší balík. Prostě podobají se těm drahým tlakovým hadicím prodávaným na metráž. Takové hadice se občas levně objeví i v běžném supermarketu, kde naopak jinak převládají ty nejhorší, většinou tenké matné zelené se žlutým pruhem, kde už z navinutí vidíte, že jsou rozpláclé a nedrží tvar. Ale i ty levné mají své využití třeba tam, kde je mám trvale položené podél záhonu a nepotřebuji s nimi moc manipulovat.
Mám klasickou 3/4 PVC zahradní hadici od člověka, který s nimi stále ještě obchoduje. Koupil jsem ji se slevou, poněvadž šlo o kus, kdy se měnil ve stroji materiál. Jeden konec mám čirý, druhý průsvitný, ale zelený . Mám ji od roku 2014 a vzhledem k tomu, že ji nenechávám delší dobu na přímém slunci, je stále jak nová. Odkaz na stejnou (čirou) připojuji
Od toho pána z Pelhřimova jsem také koupil a mohu potvrdit, že hadice jsou dobré. Chtěl jsem neprůsvitné a silnější. Stály rozumné peníze (400-700 Kč), podle délky.
Gardena je asi nejkvalitnější na trhu. Co jsem koukal tak 3/4 25m vyjde na 1500 Kč. Asi ok, pokud má vydržet minimálně desetiletku. ( sigmashop.cz/...
Tak zrovna ja mam 5/8” (to je neco mezi 1/2 a 3/4) hadice, koupil jsem je i s nemovitosti a zda se ze jsou vecne. zase mi všude se dá sehnat na ní 5/8 hadičník
Je to 2 vrstvy pryze a mezi nimi opleteni.
dale mam i nejake hadice 25 let stare (ty uz se trhaji) i 35 let cerne ale to uz jsou cucky... jeste mam zelenou ta ma jiste pres 40 let a je neopletenaˇ
je treba zvazit ucel pouziti... pruhledna nebo ne, bude stale pid tlakem nebo jen na "zalevani” (tam žádný velký tlak nevznikne když neuzavřete vývod) atp.
Hadice s prumerem 1/2" muze byt pro nekoho prilis mala. 3/4" da pochopitelne vice vody, ale ne vsechny koncovky jsou uspusobene na prumer 3/4. Mit koncovku o prumeru 1/2 na hadici s prumerem 3/4 neni idealni reseni. V nekterych pripadech pomuze koncovku vyjmout.
Pravda je, ze hadice o prumeru 5/8 vyrabi mene vyrobcu. Gardena je nedela vubec.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.