Nejste přihlášen/a.
Já bych zařadila keřové muchovníky, jsou nenáročné, mají pěkné listy, kvetou a dají se jíst i zavařovat. Tavolu s vínovými listy, nějakou kalinu, spireu s těmi dlouhými bílými paprsky, Zařadila bych bohatě růžově kvetoucí kolkvícii, nějaký fialový šeřík, možná japonskou vrbu s růžovými listy., Někde by mohly být nižší keře, nebo před nimi, když je prostor, jako ořechoplodec, i zlatici, ibišek, kdoulovec, tavolníky...Prostě zašla bych do dobrého okrasného zahradnictví a skládala, jak by mi radili.
Ta vínová Tavola kalinolistá Diabolo celkem rychle vytvoří plný keř s více větvemi, odolná. Jde nádherně do kontrastu se světlezelenými keři. Muchovníky určitě, ale je více odrůd. V práci máme stromkové asi 3 m vysoké, z toho polovina kmen. Zato na balkoně jsem měla v květináčích malé muchovníky. .Měli jsme před 30 lety bohatý keř skoro 2 m, který hodně plodil. Tvarovala jsem ho. Nakonec kvůli chodníku jsme ho museli zrušit. Už nikdy jsem tak bohatě plodící neviděla. Je dekorativní, nenáročný a žádné choroby. Kolkvicie jde trochu do šířky. Když kvete, tak je to světlerůžová koule a právěže v době, kdy už odkvetou šeříky. Pěkný je světlezelený ořechoplodec, co modře kvete. Ten jsem musela víckrát brzy zjara sestříhat, aby z něj byl kompaktnější keř. Ten milují včelky. Dá se koupit i tmavolistá okrasná bezinka, parádní. Taky jsem viděla černý jeřáb /aronii/ jako keř. Na podzim mu červená listí. Někde, kde chcete neopadavý keř, aby tam nebylo vidět, tak zasaďte bobkovišeň.
Já teda neporadím, ale v jedné vesnici mají plot, a u něj vysázené různě barevné a i různě tvarované keře. Vše jim roste v jedné rovině a je to pastva pro oči. Ty sladěné barvy nemají chybu. Místem jen projíždíme, ale pokaždé se kochám. Zkuste pohledat v nějaké FB skupině. Kdyby měla takový plot řešit, tak i za cenu větší investice. Ten pohled poté stojí za to
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.