Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co dělá díry v zahradě?

Od: oboze odpovědí: 15 změna:
Objevují se mi díry v zahradě, pod stromky a v květinových záhonech
Prosím pomoooc co to je a jak se toho zbavit?
Žere to kořinky stromkům, růžím a dalším rostlinám.
Zachraňte nás prosím

Co dělá díry v zahradě?
Co dělá díry v zahradě? #2

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

id
10.07.23 17:55
hodnocení

5x
Hryzec.
jjj

Hryzec nenechává otevřené díry, ale dělá hromádky podobné krtičincům.

liska5

Já zas myslím, že hryzci obývají hlavně krtčí chodby. Tak hrabaví zas nejsou.

id
@liska5 , svatá pravda. Bojuji s nimi kazdoročně. U nás je to hryzec vodní, máme před domem splav. Jedny otrávíte a připlují další. Těsně pod povrchem půdy dělají cestičky hraboši.
autor
Bude to tak vodní hryzec
Já se picnu ! Asi jednoho i kočka čapla měl takové zvláštní ouška celé kulaté a krátké a divný ocas s delšími chlupy na konci celý zrzavý
Má někdo osobní zkušenost s lově těchto potvor?
liska5

Delší chlupy na ocásku mívá plch. Ale spíš černošedé. To je milé úhledné zvířátko. Plch velký nemá pásku přes oko. S tím se mohl splést.. To hryzec vodní je taková velká /přes 15 cm/ šedohnědá myš s hladkým ocasem, ouška oblá, mrňavá a hnusné žluté zub a menší očíčka, než plch.. Třicet let jsem bydlela u potoka, a pes i kočky nám to nosili na schody. Někdy ovšem i rejsky a myšice. Člověk se aspoň naučí je rozpoznávat.

liska5

Delší chlupy na ocásku mívá plch. Ale spíš černošedé. To je milé úhledné zvířátko. Plch velký nemá pásku přes oko. S tím se mohl ten Váš splést.. To hryzec vodní je taková velká /přes 15 cm/ šedohnědá myš s hladkým ocasem, ouška oblá, mrňavá, hnusné žluté zuby a menší očíčka, než plch.. Třicet let jsem bydlela u potoka, a pes i kočky nám to nosili na schody. Někdy ovšem i rejsky a myšice. Člověk se aspoň naučí je rozpoznávat.

olinl
hodnocení

0x

Tipuji na myši. Pokud máte kočku/y máte i vystaráno.. Jsou i pasti na myši..

autor
Obyčejná myš tohle nedělá fakt díry čistě pod kořeny mladých stromků a pod růžemi
olinl

Na polích byly podobné díry a lezly z nich myši. Že by myši používaly hryzácké nory, tomu nevěřím. No bez záznamu fotopastí nebo kamery(s nočním přísvitem) jsou to vše doměnky..

liska5
hodnocení

0x

Kdysi někdo radil drastickou metodu. Do těch děr naházet kousky hustě bodlinatých kaktusů, že zvíře si to zapíchne do tlapky a kvičením a naříkáním dává signál ostatním, že tam je nebezpečno, a oni prý opustí teritorium. Sama jsem to nezkoušela, nám stačily kočky a pes. Někdo radil radio pod hrnec. I ty kupované plašičky bych vyzkoušela

autor
Budu muset zkombinovat vícero metod
To s tím kaktusem je zajímavé

jp
hodnocení

0x

Mám to taky, ty díry na zahradě, jsou to myši. Letos je jich plno, vidím je běhat, hodně je i hryzců a mravenců. V zimě žádné mrazy, včechna havět přežije.

hodnocení

0x

Od zítřka mají v Kauflandě jakýsi odpouzovač na baterky za 299 korun, tak to zkuste koupit. Taky si ho koupíme, protože už nevíme, co s těma potvorama dělat.

autor
Bojím se, že to budou ti vodní hryzci máme na zahradě jezírko s rybičkama Koi minikapři a škody dělají vždy v zalévané části zahrady
Co s nima?
Trávit je asi nemohu když tu mám kočku (která to nestíhá nosí denně 3-4 myšky … pole s pšenicí za plotem) aby tu otrávenou nesežrala
Má někdo recept jak se opravdu účinně zbavit vodního hryzce?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]