Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uschnutí Verbeny

Od: papucok* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den.

Koupil jsem převislou VERBENU.Po čtyřech týdnech,mi uschla.Zaléval jsem pravidelně na večer mírnou zálivkou,cca půl L.

Balkon mám na západní straně,kde mi svítí slunce od 13h až do 19h.

Čím to mohlo být způsobeno.?

Verbenu jsem koupil v Polsku.

Děkuji za případnou odpověď.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

koralek*
hodnocení

3x

mám také verbeny na západním okně, zalévám i 2krát denně - když je hodně horko, možná jste měl špatnou sazeničku, protože verbena se většinou ještě zmátoří, ikdyž je velmi suchá. 1/2 litru na jednu rostinku je docela dost, hlavně nezalévejte když jsou kytky na přímém horkém slunci -ulůil by jste je, zalévat je nejlepší večer kolem 21 hodiny nebo ráno.

papucok*
hodnocení

Spíš se přikláním k nekvalitní sazeničce.Všechny kvítka zalévám na podvečer a jsou v pořádku.

Děkuji za pomoc.*slunce*

hodnocení

2x

No, já nějak nevím. Tato rostlina (česky Sporýš) je naprosto nenáročná. Poloha, kterou jste popsal je ideální, hlínu má ráda spíš písčitou, chudší zeminu. Ale lze v truhlíku použít i normální květinovou zeminu. Není náročná na vodu, ale pravidelná zálivka jí v truhlíku vyhovuje. A tak je jen málo možností jejího úhynu. Po měsíci by již měla být poměrně dobře zakořeněná a tak lze uvažovat jen o přelití, nebo naopak přeschnutí půdy. Možná jste si ji přivezli s nějakým problémem, který by snad mohl být patrný na kořenech. Zajděte si do zdejších zahradnictví a kupte si tuto jednoletku u nás, uvidíte, že půjde dobře... Nic lepšího mně nenapadá.

papucok*
hodnocení

Děkuji za odpověď.

Mám mimo jiné převislé macešky a ty jsou při stejné způsobu zalévání v pořádku.

Zdraví Vás Karel Šula z Havířova*cteni*

hodnocení

0x

Nebyla v půdě stonožka nebo žížala? *stop*

papucok*
hodnocení

Tak to jsem nezjišťoval,ale dík za radu.

Příště se soustředím i na tuto možnost.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]