Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Hořké okurky jsou jedovaté?

Od: marionetka odpovědí: 5 změna:
Dobrý den chci se zeptat. Několik dní jsme nezalili okurky a zemina úplně vyschla a teď jsou hrozně hořké. V televizi říkali že hořká okurka která přeschne a trpí stresem z nedostatku vody může být jedovatá. Pomůže hořké okurky otrhat a při pravidelné zálivce nechat narůst nové? Nemůžou být také jedovaté když už byla jednou rostlina přeschlá? Děkuji za odpověď

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

1x
avatar babkazov

Nakladačky občas bývají hořké. Je zajímavé, když se naloží, sterilují, hořkost se ztratí. U kvašáků, když se zalije horkým nálevem, hořkost se ztratí. Salátovky je potřeba hořké konce odkrojit. Jedlé ale jsou určitě. *hej*

 

sasa*
hodnocení

0x

Když to říkali v telce, tak to asi bude pravda. Ale i kdyby ne (jako,že ne) ,co s hořkými plody budeš dělat?

To je lepší zajít do lesa, nasbírat koš hřibů hořčáků a udělat si z toho smaženici, dle Smotlachy! Jde o to kdo to pak bude jíst! Nevím, zda je hořkost u okurek dána přeschnutím!

 

hodnocení

0x
avatar magdon

Že by se někdo otrávil hořkými okurkami jsem ještě neslyšel. Ono to snad ani nejde, hořká okurka se nedá pozřít. Pokud Vám na přeschlé rostlině ještě něco znovu vyroste, určitě to hořké nebude.


doplněno 10.07.23 11:38:

Možná Vás bude zajímat tohle.

 

hodnocení

0x
avatar denny276
Dobrý den, ano vyschnutípudy je velmi častá příčina hořkosti okurek. Naložením do láku se opravdu hořkost ztratí. Dříve byly všechny okurky přirozeně hořké. Hořkost se tvoří, pokud je rostlina vystavena jakémukoliv stresu. Dnes už jsou typicky hořké pouze opravdu staré okurky. Názory na nezávadnost hořkosti okurek se různí. Avšak bylo pár případů, kdy se tvrdí, že lidé zemřeli po požití hořkých okurek (hořkost stresová samozřejmě) Hořkost se sice ztratí zavařením, ale neztratí se látky, které ji způsobují . Jiné studie zase tvrdí,že hořkost okurek je prospěšná. Okurky dnešní mají svou hořkost schovanou v listech, do plodů se přesune právě pouze v případě stresu. u nás je to tak - hořká prdelka se odkrojí a vyhodí, zbytek okurky se sní. Pokud je to nakladačka, na zavaření, tak nechodím a neukusuji špičky, ale podle většiny ozkoušených - nikdy se nestalo, aby byly ve většině hořké, staráme se o ně příkladně. Takže spolehlivou odpověď na smrtelnost hořkostí okurek Vám nedám... Vše záleží i na zdravotním stavu jedince i na snědeném množství.

 

postolka
hodnocení

0x

I když se mi zatím nestalo, že by okurky nebo i cukety byly hořké, osobně bych je nejedla. Nahořklou okurku bych riskla, ale cuketu ani náhodou. Nějaký pán se ze své, domácí cukety, otrávil. Když rozdávám cukety a okurky, vždy uporozním, ať je nekonzumují, pokud budou hořké.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]