Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ví někdo, co to je za poruchu, chorobu nebo škůdce?

Od: tralalacek® odpovědí: 8 změna:

Rajčata (rostliny) jsou jinak vitální, nepoškozené, žádný škůdce nebyl zaznamenán. Zdá se, že je to už od malého rajčátka (nepotvrzeno). Nějaká genetická porucha? Setkal se s tím někdy někdo?

Ví někdo, co to je za poruchu, chorobu nebo škůdce?
Ví někdo, co to je za poruchu, chorobu nebo škůdce? #2

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

1x

Řekla bych, že jsou vykousané od slimáků.

hodnocení

To by mohlo být, ale kolem dokola je suchý úhor, nikde nebyli viděni, ani ty slizské stopy po nich nikde nejsou. A celkově je tu poměrně sucho. Jedině, že by byli maximálně rafinovaní! :) Nehledě na to, že kousek dál je salát, kedlubny a vše je netknuté.

Pěstuji rajčata bezmála 40 let, ale tohle jsem ještě neviděl.

sasa*
hodnocení

0x

A co kroupy? Vypadá to na mechanické poškození.

hodnocení

Nevím o tom, že by padaly. Jedině že by v noci. Ale je to jen na některých rostlinách. Vedle jsou plody v pořádku.

hodnocení

0x
Dobrý den, napadla mě nejdříve antraknóza,ale když jsou rostliny jinak zcela v pořádku, pravděpodobně to bude nějaká forma catfacingu.

hodnocení

0x

Toto je opravdu nějaké mechanické poškození od nějakého tvora. Taky jsem to v životě neviděla. Zkuste občas v noci skočit na zahrádku, třeba někoho uvidíte.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, makadlovka tuta absoluta nebo tomato hornworm. Zdravím!

hodnocení

Makadlovka to není. Ta ničí celou rostlinu.

Ale na jednu možnost jsem mezitím přišel sám.

Může to být vykousané od hrabošů.

Ty svině jsou letos velcí jako potkáni a když si stoupnou na zadní nohy...

Dávám ke zvážení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]