Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aloe skvrny na listech

Od: jstastna* odpovědí: 3 změna:

ZDravím, nedávno jsem tu psala o problému s aloe ( hnědnou jí listy ), ted jsem si všimla, že má na listech hnědé skvrny, co to může být a co s tím?

Moc děkuji za pomoc.

Šťastná

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To by naznačovalo houbovou nákazu. Příčinu by bylo možné hledat v příliš tmavém umístění, ale i v nadměrně vlhké zemině. Vyřízněte proto napadená místa a změňte způsob ošetřování.

jstastna*
hodnocení

Aloe je pěstována na balkoně v polostínu, je chráněna pře průvanem, zalévám1-2 týdne a to kontroluji, zda je zemina vyschlá. Vždy jsem jí takto pěstovala a nebyl žádmá problém, z ničeho nic mi začala hnědnout a ted jsem si všimla těch skvrn. Pokud bych měla vyříznout napadená místa, musela bych jí skoro celou ořezat, není nějaký přípravek?

Moc děkuji

Šťastná

Je opravdu těžké napadení posoudit takto na dálku... Pokud se jedná o houbovou nákazu, zasahuje do hloubky rostliny a její povrchové ošetření by bylo nedostatečné. Zajděte s rostlinou (nebo její částí) do blízkého květinářství či zahradnictví...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]