Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kaki proč opádávají plody po odkvětu

Od: ladik* odpovědí: 4 změna:

Prosím o radu,mám 5.rokem kaki odrůda Kostata.Letos poprve vykvetlo,utvořily se malinké plody,které ale opadly. Co je příčinou?Děkuji.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tak jsem vyrazil na zahradu se podívat na svůj stromek. Spousta (řádově stovky plůdků) jsou opadané na zemi. Přesto jich na stromě zůstává dost. Zřejmě si stromek reguluje počet plodů, které uživí. Poprvé mi kvetl také po 5 letech. Udrželo se asi deset plodů. Další rok už jsme sklidili deset kilo. Předpokládám, že ho nemáte v květináči.

sasa*
hodnocení

0x

Asi nebyly dostatečně opylené.

hodnocení

0x

Velmi málo informací! Rostlina se běžněji jmenuje Tomel. Přikládám stručný návod na péči, zkuste hledat, kde je možná chyba. Držím palce! *palec*

Kaki proč opádávají plody po odkvětu

liska5
hodnocení

0x

Ještě dodám, na co jsem narazila. Chce chráněné stanoviště i když je odrůda mrazuvzdorná. nesnáší kyselou půdu a vysokou hladinu spodní vody. Ale nejspíš je to tak, jak píše pckop. Stromek si reguluje množství plodů, nakolik je utáhne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]