Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, objevil jsem dnes na hrušni tuto nemoc...Poradíte mi prosím co s tím mám dělat?
Moc děkuji za rady. P.
Smutné je, když si zahrádkář přinese malý stromek ze známého velkého obchodu a spoléhá se na kvalitu a věhlas prodejce a ejhle, po čase se objeví rzivost na listech. Při další návštěvě obchodu a oddělení Zahrada zjistíte, že to maj i další neprodané hrušně, takže si to zahrádkář přinesl už z obchodu a nechytil to od sousedů s jalovci.
Jeden rok rzivost omezilo důsledné trhání kousků napadených listů nebo i celých listů, dokud je stromek ještě malý. Vypadalo to, že loni přežil bez velké rzivosti a letos je to zase. Začně to malými tečkami a když se to pár týdnů zanedbá, je to na dalších a dalšíh listech.
Nemusí se trhat celý napadený listi, stačí odtrhnout napadený kousek. A na podzim důsledně vyhrabat všechno listí z pod hrušně a spálit. A doufat, že někomu ze sousedů (do vzdálenosti prý až 200 metrů) napadenuý jalovec zajde a on ho vykope sám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.