Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hrušeň- nemoc listu

Od: hruskas odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, objevil jsem dnes na hrušni tuto nemoc...Poradíte mi prosím co s tím mám dělat?

Moc děkuji za rady. P.

Hrušeň- nemoc listu

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

5x
Dobrý den, rez hrušňová - vice viz odkaz. Zdravím!
pasti.cz/...

hodnocení

0x

To je rez hrušková - vykopat, protože nepomůže NIC, vždycky se to vrátí a napadne to ještě další stromy (třešně).

riva
hodnocení

0x

Vykopejte jalovce v okolí. Daná rez hrušňová potřebuje hrušeň + jalovec. Pokud něco z toho není, nebude nemoc. A je lepší vykopat jalovec, než hrušeň.

hodnocení

0x

Rez hrušková. Já letos stříknul přípravkem na jabloně proti strupovitosti a mám jí letos výrazně méně / odhaduji desetinový výskyt oproti loňsku/

host
hodnocení

0x

Smutné je, když si zahrádkář přinese malý stromek ze známého velkého obchodu a spoléhá se na kvalitu a věhlas prodejce a ejhle, po čase se objeví rzivost na listech. Při další návštěvě obchodu a oddělení Zahrada zjistíte, že to maj i další neprodané hrušně, takže si to zahrádkář přinesl už z obchodu a nechytil to od sousedů s jalovci.

Jeden rok rzivost omezilo důsledné trhání kousků napadených listů nebo i celých listů, dokud je stromek ještě malý. Vypadalo to, že loni přežil bez velké rzivosti a letos je to zase. Začně to malými tečkami a když se to pár týdnů zanedbá, je to na dalších a dalšíh listech.

Nemusí se trhat celý napadený listi, stačí odtrhnout napadený kousek. A na podzim důsledně vyhrabat všechno listí z pod hrušně a spálit. A doufat, že někomu ze sousedů (do vzdálenosti prý až 200 metrů) napadenuý jalovec zajde a on ho vykope sám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]