Nejste přihlášen/a.
Žádné tyčky jsem nikdy nepotřebovala. Vybrala jsem si ze staré krasuly odstřiženou příhodnou větvičku, která se větvila do více stran. Zastřihla je asi centimetr za kolénky, aby se v té rýze /nodiu/ rozvětvily a nevyschly. A tak jsem to zasadila. Zbylý špalíček časem zaschl a upadl. Jak je rostlina u okna, tak se nevytahuje. Tak jsem to dělala po desítky let, až z toho byl strom. Tady je jí 40 a takovou jsem darovala, když mladí koupili domek, aby měli první rostlinu. I taková se stále musí tvarovat.
Moja mama pěstovala tlusticu, napřed ju dala okolo třem tyčkám, zavázala šňurkou a prostě to rostlo, moc se o to nestarala, trvalo ji to hodně let než se z teho stala bonsaj s kmeniskem. Nevim nevim s tem co děláte, co to máte za odrudu? Existujou aji druhy rychléš roustouci s pevnějšími halouzkami, možná si to na nich vyzkoušet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.