Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tlustice

Od: kata* odpovědí: 5 změna:
Prosím o radu, mám tlustici a pokouším se o pěstování do tvaru bonsaje, pokaždé se mi bohužel podařilo vypěstovat jen rostlinku s úzkým kminkem, který je náchylný k lámání, prosím o radu jak postupovat aby kmen byl silný a tlustý. Moc děkuji. Kateřina

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

4x

Především musí mít dostatek světla. Jak je ve stínu, tak se vytahuje.

liska5
hodnocení

4x

Žádné tyčky jsem nikdy nepotřebovala. Vybrala jsem si ze staré krasuly odstřiženou příhodnou větvičku, která se větvila do více stran. Zastřihla je asi centimetr za kolénky, aby se v té rýze /nodiu/ rozvětvily a nevyschly. A tak jsem to zasadila. Zbylý špalíček časem zaschl a upadl. Jak je rostlina u okna, tak se nevytahuje. Tak jsem to dělala po desítky let, až z toho byl strom. Tady je jí 40 a takovou jsem darovala, když mladí koupili domek, aby měli první rostlinu. I taková se stále musí tvarovat.

Tlustice
katerina*
hodnocení

Ta je opravdu nádherná. Smekám.

jarekp
hodnocení

0x

Moja mama pěstovala tlusticu, napřed ju dala okolo třem tyčkám, zavázala šňurkou a prostě to rostlo, moc se o to nestarala, trvalo ji to hodně let než se z teho stala bonsaj s kmeniskem. Nevim nevim s tem co děláte, co to máte za odrudu? Existujou aji druhy rychléš roustouci s pevnějšími halouzkami, možná si to na nich vyzkoušet.

kata*
hodnocení

Je to taková ta klasika s vejcitymi listy. Nedostatek světla by mohl být kámen úrazu, na bytě jsem ji měla sice na okně ale bylo špatně situované a ještě spojené s balkonovym takže průvan. Děkuji, zkusím vyvazovat,stanoviště už jsem ji změnila.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]