Nejste přihlášen/a.
dobrý den, může mi někdo poradit co s aloe, které roste hodně do výšky, v menším květníku má asi 47 cm od květníku shora ve dvou stoncích a okolo plno mladých,ty přesadím,ale co s tím dlouhým stonkem,dá se to nějak zkrátit, nebo co s tím,dík,d
Když naše aloe přerostou, likvidujeme je a pěstujeme další z oplégrů. Když má ta přerostlá část pěkně dužnaté listy, zužitkujeme gel nějakým způsobem, co najdeme na internetu, např. na skrblik.cz/... .
Vyzkoušela jsem zkrácení aloe a vyšlo to. Uřízne se vršek, dá do vody, pustí to kořeny a může se zasadit. Tím se rostlina omladí, zbavíte se starých listů a zbytků ořezaných listů, pokud aloi sklízíte a využíváte její léčivé vlastnosti. Zasadit nové rostlinky a vypěstovat znovu nemá moc cenu, protože nejvíce účinných látek má rostlina tříletá a starší. Proto jsem chtěla zachovat původní starou rostlinu, ale zbavit se dlouhého kmene.
Je více druhů aloí. Vy máte stromkovou? Ta má větve. Tam když uříznete větev, tak z toho pahýlu, když nevyschne, může narůst další.
já nevím jakou mám prostě aloe s listama ,kterí píchají a potřebovala bych ji zkrátit, ale jak vidím, asi to nepůjde, když uříznu stonek uprostřed vypadalo by to divně,d
Zažila jsem někým odloženou starou aloi v mezipatří paneláku. To byl obrovský zanedbaný přehuštěný keř. Občas ho někdo zalil, možná i pivem. O vánocích ho někdo ověsil stříbrným chlupatým řetězem a to tam bylo do léta...
Nevím, jak je to s aloe po odkvětu. Například agave a netřesky když odkvetou, tak se mi rozpadnou. U aloe se to asi nestává.
mě tedy aloe nekvete pouze roste do výšky a má mladé výhonky, snad mluvím o té správné aloe vera.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.