Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Určení kamene

Od: makyz odpovědí: 6 změna:
Dobrý den, nevím přesně do jaké rubriky to zařadit. Ale potřebuju zjistit co je tohle zakalen. Na určitých místech je magnetický. Je to struska, nebo může jít o meteorit?
Další kámen kulatý. Vypadá že je celý železný, ale nechtěla jsem do něj riznout

Určení kamene
Určení kamene #2
Určení kamene #3

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

horymir
hodnocení

1x

Skoro jistě *nejde* o meteorit, viz zkrácený identifikační flowchart xkcd.com/... Tipoval bych, že máte železnou rudu (hematit + krevel) a bude tam jen železo a kyslík.

Ale vážně - když uštípnete milimetrové střípky a pošlete mi je poštou, můžu vám v práci zadarmo změřit rentgenovou fluorescencí prvkové složení. Sám jsem na to zvědav, co to je zač. V případě zájmu mi do středy 28.6.2023 napište mail na 85820586@yopmail.com a já vám dám adresu, kam to poslat dopisem.

hodnocení

0x

Je problém udělat fotky, kde je i něco vidět? Asi ano.

Z těchto barevných fleků těžko někdo něco pozná.

nerentier
hodnocení

0x

Foto nahoře připomíná...to by si nedovolil! *vtip*

tm
Ano, je to přesně ono...

makyz
hodnocení

0x
Takhle snad lepší.
Určení kamene #4
Určení kamene #5

Lepší? Opravdu jen nepatrně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]