Jak vyrobit ocet (kyselinu octovou) doma (z jablek apod.)?
Od:s96prodpovědí:2změna:
Dobrý den, prosím, chtěl bych vědět, jak vyrobit doma ocet, resp. kyselinu octovou. Používám kupovaný ocet na likvidaci plevele na štěrkovém parkovišti, ale zajímalo by mě, zda lze kyselinu alespoň v 8%+ koncentraci vyrobit i doma. Dočetl jsem se, že to lze i z jablek. Nebude to určeno ke konzumaci. Potřeboval bych cca 20 litrů. Poradí mi prosím někdo postup, jak to vyrobit z jablek nebo něčeho jiného, případně kolik jich budu potřebovat? Děkuji
Prakticky stejne jako kvas na paleni, ale s jednim zasadnim rozdilem. Je potreba vzduch.
Stary jablka, slupky, jaderka a pod. nakrouhate nebo nadrtite, klidne vcetne stopek, muzete prihodit trochu cukru, at zvysite vyteznost, neni to ale nutne, prihodite jedny kvasnice a pravidelne michate.
To je dulezite. Pokud to kazdy den pravidelne nepromichate budou kvasinky tvorit alkohol misto octa.
sasa*
A když to vševhno spočítáš, tak to vyjde na stejno jako kupovaný. Nebo si pořiď koncentrovanou kyselinu octovou a nařeď si jí. když bude stačit technická ,bude i lacinější!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.