Ahoj, jako každý rok kupujeme Million Bells, a pokaždé, když jsou nádherné a v plném květů, tak začnou uvadat, viz foto. Čím by to mohlo být? Jsou na plném slůně i, i přes poledne, zálivkou, vodou z potoka, netrpí. Máte s tím někdo taky takovou zkušenost? Díky! Sebor doplněno 20.06.23 11:36: Ještě pohled z druhé strany
Na plné slunko muškáty, vějířovky /scaevola/, sainvitálky, osteospermum, nestařec /agerátum/ senecio, lobelky, gazanie, lilek, ... i ta bacopa kvete lépe až v září.
Letos mi také poprvé nejdou.Moc slunka a pak když se hodně prolijí,může to také vadit.Prostě plné slunce NE a rostlina má povyschnout a pak mírně zalít.Odešla mi krásně kvetoucí ze dne na den.
Stejně jako surfinie i millon bells je pěstování poměrně náročné a ne že není jak někde píšou. Že vám vadnou není od slunka ale nedostatečně vyvinutý kořenový systém, který nedokáže celou rostlinu zásobovat vodou. Můžete zalévat jak chcete, ale rostlině jen ublížíte a kořeny budou zahnívat. Musí se střídat proschnutí a zalití ráno. Ve vedrech mírně i vícekrát za den. Slunko jim vyhovuje a více kvetou. Rostlina ale nusí být dostatečně na to přípravena.
liska5
To je fakt. Ona má bohatou nadzemní část a než se chytne, tak by mohla být na slunku jen ráno a večer. Na plné jižní slunce ne.
A ja zase myslim, ze nedostatecna zalivka ci nepravidelna.
liska5
Mohly zvadnout od slunka a následné velké zalití je mohlo utopit a pak už se nezvedly. Ale i tak na plné slunko nejsou. Dělala jsem brigádně v zahradnictví, tak si pamatuji, jak se zákazníkům millionbels prezentovaly..
Protože jsou silně napadeny mšicemi nebo jinými hmyzáky hnusnými. Vezměte si brýle a koukněte hodně zblízka zespodu na listy. Takhle mi jednou zlikvidovaly muškáty. Nebylo nic vidět, ale takové mrňavoučké, zelené, neviditelné potvory, vzrostlé muškáty zahubily.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.