Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,něco mi vykusuje na paprikách a ostálkách takové úhledné obloučky na listech, žádnou potvoru jsem nenašla, ale už to začíná být okousané hodně. Máte nějakou radu? Děkuji.
Typuju, že je to ten laskonosec. Ale jak se ho zbavím, když ho ani nevidím? Slimáci mají nasypáno Feramov a ten je tam stále, slimáci to nebudou.
Já bych to stříkla Mospilanem. A opakovaně. Je systémový, nelikviduje jen zasaženého škůdce, nýbrž pronikne i do pletiv a tak zhyne i brouk, housenka, mšice,... co si jen z rostliny kousnou nebo nasají.
Zkuste vedle záhonu položit staré prkno,namočené vodou.Jestli tam je laskonosec,nebo slimák,tak by se tam měl po noci přes den ukrýt a měla by jste je tam po zvednutí prkna objevit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.