Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu,něco mi vykusuje na paprikách a ostálkách takové úhledné obloučky na listech, žádnou potvoru jsem nenašla, ale už to začíná být okousané hodně. Máte nějakou radu? Děkuji.![]()
Typuju, že je to ten laskonosec. Ale jak se ho zbavím, když ho ani nevidím? Slimáci mají nasypáno Feramov a ten je tam stále, slimáci to nebudou.
Já bych to stříkla Mospilanem. A opakovaně. Je systémový, nelikviduje jen zasaženého škůdce, nýbrž pronikne i do pletiv a tak zhyne i brouk, housenka, mšice,... co si jen z rostliny kousnou nebo nasají.
Zkuste vedle záhonu položit staré prkno,namočené vodou.Jestli tam je laskonosec,nebo slimák,tak by se tam měl po noci přes den ukrýt a měla by jste je tam po zvednutí prkna objevit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.