Dobrý den, Rajčata, která mám vysazena venku v pytlích mi udělali jakési zámotky navrchu a vůbec nerostou a nekvetou (viz. Foto). Mám je vysázená do kompostu. Může to být tím, že jsem je vysazoval v době, kdy venku byly nízké ranní teploty cca 7-8 stupňů? Prakticky to je nejen u rajčat, ale i u okurek, kterým se poradně nevytvořil kořenový systém, tak i u paprik. Ve skleníku je vše ok, tedy akorát rajčata mají taky nějaký menší problém (viz foto) První je venkovní, další 2 skleník
Aha, to mě nenapadlo, je pravdou, že jsem použil Bofix, což je selektivní herbicidy, ale myslel jsem, že to má nějakou ochranou lhůtu a poté se to tak nějak ztratí.
Po vysazení rajčat do pytlů i do volné půdy se mi na nich objevilo to, co je na první fotce. Říkám tomu zaťatá pěst. Nechala jsem tomu volný průběh a vypadá to, že se většina rostlin jaksi vzpamatovala. Kvetou, vidím první maličké plody. Na několika to ještě pozoruji, ale v menší míře. Míchala jsem zeminu pro rajčata s vlastním kompostem do pytlů a na záhon přisypala tu zeminu. Osobně vidím problém v tom pytli se zeminou. Tam by nějaký ten herbicid mohl být (viz pckop). Já herbicidy nepoužívám vůbec, bojím se o psí tlapky.
A teď jsem z toho případného herbicidu docela rozčilená. Budou ta rajčata vůbec k jídlu?
Takhle srolovany listy mám taky.zeminu mám koupenou univerzální.Hnojim 1x za 14 dní Kristalonem na rajčata a papriky a postřik vápníkem na listy.3 rostliny vypadají normálně a 3 maj takhle degenerovaný listy.a ještě k tomu fialový vrchní patra což je nedostatek fosforu.a bojím se to zas přihnojit abych nespálil kořeny.ale na 100%nevim proč se takhle rolujou..taky bych to rád věděl.ovšem úroda na tom je květy to dělá normálně.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.