Nejste přihlášen/a.
Kdysi jsem vypěstovala z pecky z datle velkou palmu. Před pár měsíci jsem jednu takovou datlovou pecku šoupla do květináče a po dlouhých týdnech mi vylezl list. Teď má asi 14 cm, ale nejde nahoru do špičky, nýbrž leží jako placatá spirála s typickým žebrováním. Pořád se neobjevuje žádný další list. Už si nepamatuji, jestli u té prní palmy nejdřív vyrostla špička nahoru. Prostě tohle nemá vegeační vrchol a zdá se, že asi mít nebude. Má mít datlová palma po vyklíčení špičku? Mám ještě počkat? Moc se mi nechce to vyhodit.
Nehyne, spirálový list vypadá zdravě, ale neroste do špičky, nýbrž ležatě. Jestli to není porucha, kvůli které bych palmičku musela vyhodit a nedávala ji do péče sousedce, když déle nebudu doma... Mám pro palmu uplatnění v hale ve wellness. Zaplevelit poradnu jsem nechtěla. To se většinou zapleveluje vlákno reakcemi na reakce.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.