Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Palma datlová z pecky

Od: liska5 odpovědí: 7 změna:

Kdysi jsem vypěstovala z pecky z datle velkou palmu. Před pár měsíci jsem jednu takovou datlovou pecku šoupla do květináče a po dlouhých týdnech mi vylezl list. Teď má asi 14 cm, ale nejde nahoru do špičky, nýbrž leží jako placatá spirála s typickým žebrováním. Pořád se neobjevuje žádný další list.*nevi* Už si nepamatuji, jestli u té prní palmy nejdřív vyrostla špička nahoru. Prostě tohle nemá vegeační vrchol a zdá se, že asi mít nebude. Má mít datlová palma po vyklíčení špičku? Mám ještě počkat? Moc se mi nechce to vyhodit.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

guma
hodnocení

2x

Já bych počkal. Určitě vyroste další list.

slovan
hodnocení

1x
U tak "dramatického" tématu stačí počkat a ne zaplevelovat ( už i tak zaplevelenou ) poradnu.
Semínko buď žije a bude vyhánět další listy nebo hyne a v tom případě leží na hlíně "placatá spirála s žebrováním".
Za měsíc to bude jasné. Hlavní je nepřelívat, ale taky nenechat úplně vyschnout. Postavit blízko okna, ale raději ne přímo na parapetu, kde může být horko a sucho až moc.
Taky je rozumné si ujasnit, kam palmu postavit, až bude mít 2 metry a bude se dále rozpínat...
nov

Nemohu jinak, ale reagovat na vaši 1. větu musím: *nene**bzum*

19.06.23 14:27
nov

Jasně, ještě ho nějaký zdejší provokatér ohodnotil...*alene*

liska5
hodnocení

Nehyne, spirálový list vypadá zdravě, ale neroste do špičky, nýbrž ležatě. Jestli to není porucha, kvůli které bych palmičku musela vyhodit a nedávala ji do péče sousedce, když déle nebudu doma... Mám pro palmu uplatnění v hale ve wellness. Zaplevelit poradnu jsem nechtěla. To se většinou zapleveluje vlákno reakcemi na reakce.

liska5
hodnocení

Mario a Nov, děkuji za solidaritu*placni*.

Slovane, 8 let denně tady odpovídám /i na stupidní dotazy/, ale ještě mne nenapadlo někomu vytknout, že svým dotazem zapleveluje poradnu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]