Zdravím, asi měsíc jsem bohuzel neměl čas na zahrádku. Ted jsem konečně přišel, že ji odplevelim, pokopu a dám do kupy. Jenže puda je tvrdá doslova jako beton a nejde s ní vůbec nic dělat! Nejde do ní ani kopnout! Co s tím? Má smysl ji třeba kromit vodou do té doby než ,,změkne,, a potom ji prubezne zalévat. Opravdu nevím co s tím. Poradíte?
Voda Vámi dodaná, nahradí déšť. Pokud dotaz myslíte vážně, poradí Vám dítě v okolí.
Zahrádka je ten velký pozemek?
asdfghjkl
No pokud by byla jenom trochu suchá, tak samozřejmě ano. Jenže se obávám, že bych v mém případě mohl nalít vody kolik bych chtěl a stejně by to nepomohlo, protože by voda snad ani nevsákla. A i kdyby, obávám se, že by do druhého dne hned vyschla. Jedná se o těžkou jilovou pudu. Možná je ten dotaz hloupý a nešikovně napsaný, ale opravdu nevím co s tím a voda podle mě nepomůže. Ale schvalne to zkusím poradne prolit
Nikoliv hodně, ale často po troškách. Věřte, že to pomůže...
petr2
Voda po troskach je nesmysl pri dnesnich cenach budete jen hazet penize za vodu z okna.Na povrchu horni mini vrstvicku lehce promokrite a tim to konci.Nevim jak velky mate pozemek a co na nem ale vemte krumpac a kopat pak to rozhrabejte a muzete kropit...
Půda má málo humusu, potřebuje něčím vylepšit. Na to je kompost a hnůj. Soustavně je tam přidávat, aby se vylepšila její struktura. A pravidelně okopávat. Teď ji rozrušit třeba krumpáčem. Kolik m2 toho máte?
asdfghjkl
To dělám už druhý rok a půda každým rokem takto v lete proschne. Zkoušel jsem ji proryt, ale rýč skoro vůbec nejde zaryt do země. Je to pouze kousek (nedokážu odhadnout), teď se s tím budu muset nějak porvat a příští rok to asi zatravnim, protože na této půdě se opravdu nedá nic pestovat. Každopádně děkuji za radu.
liska5
Jsou města, kde Vám navezou TS hromadu kompostu, tak si zjistěte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.