Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyschlá a tvrdá puda

Od: asdfghjkl odpovědí: 7 změna:
Zdravím, asi měsíc jsem bohuzel neměl čas na zahrádku. Ted jsem konečně přišel, že ji odplevelim, pokopu a dám do kupy. Jenže puda je tvrdá doslova jako beton a nejde s ní vůbec nic dělat! Nejde do ní ani kopnout! Co s tím? Má smysl ji třeba kromit vodou do té doby než ,,změkne,, a potom ji prubezne zalévat. Opravdu nevím co s tím. Poradíte?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Voda Vámi dodaná, nahradí déšť. Pokud dotaz myslíte vážně, poradí Vám dítě v okolí.

Zahrádka je ten velký pozemek?

asdfghjkl
hodnocení

No pokud by byla jenom trochu suchá, tak samozřejmě ano. Jenže se obávám, že bych v mém případě mohl nalít vody kolik bych chtěl a stejně by to nepomohlo, protože by voda snad ani nevsákla. A i kdyby, obávám se, že by do druhého dne hned vyschla. Jedná se o těžkou jilovou pudu. Možná je ten dotaz hloupý a nešikovně napsaný, ale opravdu nevím co s tím a voda podle mě nepomůže. Ale schvalne to zkusím poradne prolit ;)

Nikoliv hodně, ale často po troškách. Věřte, že to pomůže...

petr2

Voda po troskach je nesmysl pri dnesnich cenach budete jen hazet penize za vodu z okna.Na povrchu horni mini vrstvicku lehce promokrite a tim to konci.Nevim jak velky mate pozemek a co na nem ale vemte krumpac a kopat pak to rozhrabejte a muzete kropit...

liska5
hodnocení

2x

Půda má málo humusu, potřebuje něčím vylepšit. Na to je kompost a hnůj. Soustavně je tam přidávat, aby se vylepšila její struktura. A pravidelně okopávat. Teď ji rozrušit třeba krumpáčem. Kolik m2 toho máte?

asdfghjkl
hodnocení

To dělám už druhý rok a půda každým rokem takto v lete proschne. Zkoušel jsem ji proryt, ale rýč skoro vůbec nejde zaryt do země. Je to pouze kousek (nedokážu odhadnout), teď se s tím budu muset nějak porvat a příští rok to asi zatravnim, protože na této půdě se opravdu nedá nic pestovat. Každopádně děkuji za radu. ;)
liska5

Jsou města, kde Vám navezou TS hromadu kompostu, tak si zjistěte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]