Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Žloutnutí listů rajčat

Od: sasa* odpovědí: 7 změna:

D den, prosím u některých balkonových rajčat (začínají kvést) začly žloutnout listy . Mohou být přemokřena, nebo

cosi jiného?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x
Dobrý den, spíše jsou moc vystaveny sluníčku, které je spaluje. Zdravím!
doplněno 16.06.23 14:43: sasa - podobnou reakci jsem očekával, protože, jak to tam to pěstební místo vypadá, znáte jen Vy. My musíme hádat a zkoušet se trefit odpovědí, která se Vám bude líbit. Tak dám šanci dalšímu, kdo se nachytá .
doplněno 16.06.23 15:01: sasa - možná na ty rajčata čůrá pes nebo kočka.
sasa*
hodnocení

Všechno bych bral, ale se sluníčkem- těžko, jsem pod kopcem a otevřen na sever! Proto nemám ani skleníček a pěstuji takto, aby byla čersvá pro vnoučata, když se zastaví..

sasa*
hodnocení

Snad se povedlo i foto:

Žloutnutí listů rajčat
sasa*
hodnocení

Bene díky za reakci, vím, že je to hoodně těžké. Psa ani kočku nemám. Rajčata na balkoně mám již 3 rok a až letos tahle některá blbnou. Zeminu mám 1/2 kupovanou a 1/2 dobře proleželý kompost. Ale to by takhle odcházely všechny rostlinky.

Tak nevím...

sasa*
hodnocení

Takže stále nevím...

id
Vysypte z květináčé a třeba zjistíte mraky mravenců, uhnilé kořeny přelitím atd. Z fotky problém nezjistíme.
sasa*
hodnocení

Tak jsem postižené rajče vyjmul z květináče . Zemina byla dle mne přemokřená a asi i malý prostor, protože kořeny byly

napěchovány na stěně květináče. Mravenec ani jeden .Dal jsem do většího a uvidíme... Díky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]