Dobrý den,máte někdo zkušenost s tímto škudcem,(myslím,že je to puklice)? Tříletá nádherná hortenzie je takhle napadena,jak mám zabránit tomu,aby uhynula?
Já jsem bojovala pomocí tohoto postřiku s puklicemi na citroníku, k tomu jsem je ještě ručně stírala. Stříkat ze začátku 2x týdně, i na zeminu. A podařilo se. jenže hortenzie má měkké listy, tam to půjde hůř
Dobrý den.Puklice Hortenziová.Těžký boj s nimi,postřik je schopen likvidovat pouze larvy.Stříká se opakované,když se vylíhnou další,V,VI,VII.dospělé puklce,které mají ochrannou voskovou slupičku,se na zimu ukryjí a jede to znova.Tyhle potvory,jsou i v půdě,je tedy dobré,prolít postřikem i zem.Jestli máte více Hortenzií,raději s touhle pryč a hodně daleko.Já osobně bych si raději koupila novou.
Děkuji za Vaši radu,jak píšu výše,zlikvidujeme ty dvě,jsou hustě pokryté a zeminu také vyhodíme. A koupíme nové, dokonce jsem už jednu bílou dostala od dcery. Přeji hezkou neděli
A je ta vaše modrá bez škůdce? Bojovala jsem už letos se msicemi a těch jsme se zbavili. Ale tenhle puklicový nájezd mě dostal skoro na kolena,protože díky tomu,jak má husté listoví,jsme to dlouho neobjevili. Snad se to podaří.
liska5
Mám ji 3. rokem na balkóně asi deset metrů vysoko. Sem asi hůř puklice zavítá. Je kolem ní hodně rajčat, bylinky a pár muškátů. Zatím žádný škůdce. Jdu to zaklepat... V práci máme 8. rokem celkem asi 13 keřů hortenzií latnatých, o které se starám, a nikdy nic na nich nebylo. Teď do nich bičuje déšť...
Je dobře, že u vás se škůdce nenašel,často je ale prohlížejte,musí se odhrnout to husté listoví,jinak nic vidět není. Mám dvě takto napadené, objevili jsme to dost pozdě a raději je spalime,abysme nedali příležitost,že nám zamoří nějaké další rostlinstvo. Sice jsme je oddělili,ale pro jistotu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.