Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Masivní napadení hortenzie

Od: italka® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den,máte někdo zkušenost s tímto škudcem,(myslím,že je to puklice)? Tříletá nádherná hortenzie je takhle napadena,jak mám zabránit tomu,aby uhynula?
Masivní napadení hortenzie

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Systémový insekticid. Problém je ten, že už jich na trhu moc není. Zkusil bych postřik Mospilan nebo Careo a uvidíte, jestli to "rozdýchá".

hodnocení

Děkuji za radu. Rozhodně to zkusím.

hodnocení

2x

Jestli je to puklice, štítenka , zkuste tento postřik. musíte ale vícekrát, ze začátku i 2x týdně.na rostlinu i na zeminu.

prostredky-proti-skudcum./...

Já jsem bojovala pomocí tohoto postřiku s puklicemi na citroníku, k tomu jsem je ještě ručně stírala. Stříkat ze začátku 2x týdně, i na zeminu. A podařilo se. jenže hortenzie má měkké listy, tam to půjde hůř :(

hodnocení

Děkuji za radu,pokusím se o jeji záchranu.
Ještě nikdy jsem se s puklicí nesetkala,bude to boj. Zdravím.

hodnocení

2x

Dobrý den.Puklice Hortenziová.Těžký boj s nimi,postřik je schopen likvidovat pouze larvy.Stříká se opakované,když se vylíhnou další,V,VI,VII.dospělé puklce,které mají ochrannou voskovou slupičku,se na zimu ukryjí a jede to znova.Tyhle potvory,jsou i v půdě,je tedy dobré,prolít postřikem i zem.Jestli máte více Hortenzií,raději s touhle pryč a hodně daleko.Já osobně bych si raději koupila novou.

hodnocení

Děkuji za Vaši radu,jak píšu výše,zlikvidujeme ty dvě,jsou hustě pokryté a zeminu také vyhodíme. A koupíme nové, dokonce jsem už jednu bílou dostala od dcery.
Přeji hezkou neděli

liska5
hodnocení

0x

Mám podobnou modrou hortenzii, hned jsem se šla podívat...Taky bych volila Mospilan.

hodnocení

A je ta vaše modrá bez škůdce? Bojovala jsem už letos se msicemi a těch jsme se zbavili. Ale tenhle puklicový nájezd mě dostal skoro na kolena,protože díky tomu,jak má husté listoví,jsme to dlouho neobjevili. Snad se to podaří.
liska5

Mám ji 3. rokem na balkóně asi deset metrů vysoko. Sem asi hůř puklice zavítá. Je kolem ní hodně rajčat, bylinky a pár muškátů. Zatím žádný škůdce. Jdu to zaklepat... V práci máme 8. rokem celkem asi 13 keřů hortenzií latnatých, o které se starám, a nikdy nic na nich nebylo. Teď do nich bičuje déšť...

hodnocení

Je dobře, že u vás se škůdce nenašel,často je ale prohlížejte,musí se odhrnout to husté listoví,jinak nic vidět není. Mám dvě takto napadené, objevili jsme to dost pozdě a raději je spalime,abysme nedali příležitost,že nám zamoří nějaké další rostlinstvo. Sice jsme je oddělili,ale pro jistotu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]