Dobrý den ,mám sazenicku révy a bují ze všech stran .napadlo mne nechat ji tak metr a pak zaštípnout aby zesílil stonek?plus všechny boční vylámat?nebo jak se dělá základ..je asi dvouroční slabá jak tužka.diky...
Nechajte všetko rásť,ostrihate až na jar,kedy si necháte zakladnú hlavicu pre nové výhonky.
radek123
Myslel jsem si že se to tak nějak dělá...děkuji .takže v jaké výšce to chci mít tam to na jaře ustrihnu..a u ostatního vína dospělého už tam mám hrozinky tak to za nimi ustrihnu ab slo vše do hroznů ..prostě aby to už dál nerostlo?za kvetama to pořád roste dál a dál .
riva
Hned za hroznem ustřinout? Tak to zajisté ne. Je vhodné si základy pěstování révy načíst a +- je dodržovat.
Nevím jak se má stříhat, ale na prostoru za domem, potkávám jednu révu, která roste velice divoce, pne se po keřích až do koruny třešně. A také po zemi. Často si několik větviček ustřihnu do vázy. Vždycky časem pustí kořínky. Na jaře, v létě, vždycky. Má maličké kuličky a kosové je milují.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.