Nejste přihlášen/a.
Zdfavím, vyrostl nám na zahradě poměrně velký a plodný stromek špendlíku, ale plody jsou bohužel takové fádní, málo kyselkavé, spíš moučné a oproti ovocné hmotě mají nezvykle velkou pecku blbě jde od pecky. Normálně špendlíky milujeme, ale tehle se na nic moc nehodí, na jídlo, do buchet, do marmelády, nebo ovocných kůží má málo výraznou chuť, na pálení by teoreticky šel, i jsme to jednou zkusili, ale zhledem k objemu masa má strašně velký objem velkých kulatých pecek.Asi špatná odrůda, přesto se zeptám, máte osobní zkušenost, že by třeba zaléváním, nebo jiným zásahem šlo něco zlepšit, aspoň ten poměr maso/pecka? Třeba třešně ze zvyku zalévéme, ale tím efektem si nejsem jistý.
A uvítám i tip, na co by šly takové špendlíky použít, krom toho, že je budeme přikyselovat.
A taku bych uvítal tip na konkrétní odrůdu chutného špendlíku do polohy u Brna poblíž Vysočiny, takže ani moc teplá, ani moc studená, spíš suchá. Měli jsme velmi starý strom s vynikajícími plody, ale ale bohužel už sešel.
Jste si jistý, že je to špendlík? Není to mirabelka? Ty jsou kulate, žluté a mdlé nevýrazné chuti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.