Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Meruňka

Od: monca* odpovědí: 7 změna:
Dobrý den chtěla bych se poradit co jí je a jak ji můžu pomoci děkuji za odpověď strom meruňka
Meruňka
Meruňka #2

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

sametka
hodnocení

2x

Já to vidím černě. Vypadá to na mrtvici meruněk a tady není pomoci, to je konec stromu.

před léty jsme měli jednu meruňku ve velmi špatném stavu - myslel jsem si, že má mrtvici. Neměl jsem čas ji vykopat. Druhý rok měla neuvěřitelnou úrodu. Ovšem po cca. 2 dalších letech opravdu odešla.

hodnocení

1x

Vypadá to na mrtvici. Stromek může odejít hned nebo ještě rok, dva přežívá a končí. Pomoct se mu nedá. Jak máte hluboko hladinu podzemní vody?

doplněno 14.06.23 10:52:

Hladina spodní vody s moniliovou spálou má společného to jako moniliová spála s mrtvicí meruněk, tj. nic. Alespoň se to naučte strávně napsat.

hugg*

Jak souvisí hladina spodní vody s monoliovou spálou?

hugg*

Se omlouvám, za chybný název. A mohl byste mi poradit jak rozeznám u meruňky spálu a mrtvici? A jak je to s tou spodní vodou a mrtvicí, prosím.

hodnocení

0x

Tady bych se pokusil o zázrak - otrhat co nejvíc těch kadeřavých listů, postříkat 1% roztokem močoviny, obkopat cca půl metru okolo kmenu, rozpustit hrst NPK nebo podobného hnojiva v kýblu vody - zalít a přidat další hnojivo okolo, často zalévat aspoň kýbl na den.

hodnocení

0x

Také se nám to stalo,byla jen o trochu větší. Svěsila listy, plody nedozrály, celý stromek mrtvice. U meruněk se to stává dost často. Máme novou, už velikou a vidím, že asi tři větve jsou také špatné, listy suché. Ve vašem případě nezbývá než vykopat, pro novou bud jiné místo, nebo jámu zvětšit a dát čerstvou zeminu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]