Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zvolit průměr hadice na zahradní čerpadlo?

Od: flicek® odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,
mám dotaz. Chtěl bych se zeptat. Jaký mám zvolit průměr hadice k čerpadlu, které je na fotce.
Jedná se o čerpadlo HECHT 3750.
Nevím jaký bude pasovat? Jaký mám zvolit průměr.
Líbí se mi set od PARKSIDE. Hadice + ruzné spojky a nástavce.
Viz. tento odkaz:
lidl.cz/...
Ovšem nevím, ten rozměr. Zda mám použít 1, 1/2, 3/4.
Vypadá to, že průměr hrdla je nějakých 19-20mm.
Budu rád, když mi poradíte. Ideálně hledám hadici + set spojek.
Děkuji a přeji hezký den.
S pozdravem
Lukáš

Jaký zvolit průměr hadice na zahradní čerpadlo?
Jaký zvolit průměr hadice na zahradní čerpadlo? #2
Jaký zvolit průměr hadice na zahradní čerpadlo? #3

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Podle výstupního hrdla. Je to nachystané na 1" a 5/4".

hodnocení

2x

Teoreticky by na to jít mělo. Je to kalové čerpadlo. Na vývod našroubujete hadicovou přípojku, A hadici připojíte pomocí rychlospojky. Pokud budete čerpat kalnou vodu, nedával bych na druhý konec hadice rozstřikovač, proptože si ho ucpete.
Protože si nikdy nejsem jistý závity, kupuju si vždycky takovouhle přípojku, protože ta má všechny velikosti. ;)

Plastová hadicová/...

ooo

Tak touhle tvou slaboučkou rychlo spojkou na beztlakem kalovym čerpadlu protlačí leda tak čůrek

hodnocení

2x

Je to kalové čerpadlo s výtlakem jen 8 m, což je i ve výšce hladiny tlak odpovídající ani ne pětině toho, jaký máte ve vodovodu . Toto čerpadlo dává relativně vysoký průtok, ale malý tlak. Je tedy vhodné zvolit raději větší průměr hadice, ale především typ hadice, která se "nerozplácne", tedy vyztuženöu, či sací hadici, které jsou o dost dražší. Nebo hlavní část trasy realizovat tenkostěnnou PE trubkou.

Tady ty běžné opletené zahradní hadice, jak jednou ohnete, zůstanou zmáčknuté a slabým tlakem tohoto čerpadla se moc nenafouknou. Neustále budete chodit a prsty je tvarovat dokulata.

doplněno 04.06.23 17:07:

Je určeno spíš k přečerpávání vody. Pokud jím chcete zalévat, ne že by na to vůbec použít nešlo, ale bude tam ten problém malého tlaku.

hodnocení

Děkuji všem moc za rady. Pomohlo mi to.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]