Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,koupila jsem si tři Fitonie,že je zasadím do Florária,až ho tedy budu mít.dlouho jsem nemohla sehnat,dle ceny atd,až nyní a mezi tím mi fitonie vyhnaly do výšky cca 30 cmTakhle vysoké se mi do skleníku nevejdou.Zatím jsem rostliny zkrátila,ale nemám zkušenost,jak jsou schopny zkošatět,rozvětvit se.Může prosemí někdo napsat zkušenost s nimi a případně uvítám i rady výsadby do Florária.Děkuji mnohokrát.
Mám několik fitonií: zelenorůžovou, červenou a bíle žilkovanu. Klidně jsem je stříhala, když byly dlouhé. Ve vázičce ustřiženým větvičkám brzo narostly kořínky a vydržely jen ve vodě třeba rok. Ale ztratily časem to dekorativní zbarvení. Skleněnou vázičku ne, usazují se na stěnách řasy. Takže porcelán ap... Ty ostřihané se v květináči rozkošatily. Vadí jim přelití a přímé slunce. Jinak chtějí stále hodně světla a lehce vlhkou půdu. Myslím, že by byly hezké ve zcela uzavřené skleněné nádobě, kde se díky fotosyntéze udrží v kondici.
liska 5-Tak to jsem ráda,že jsem neudělala chybu,když jsem zkrátila.Větvičky jsem právě dala také do vody.Vlhko jim dopřávám rosením a momentálně jsou asi půl metru od okna.Někde jsem četla,že nepotřebují moc světla,takže to kecali..Mám v plánu,skleníček zavěsit na stěnu,hned vedle okna,takže tedy nevím,zda budou mít dost světla.Je to sice na jih místnost,ale uvidí se..Tao tuhle psali taky,že netřesky a podobný,nepotřebují moc světla a mohou se dávat do Florária,ale v květince,mě z toho vyvedli.,že světlo potřebuji..Tak vám moc děkuji za zkušenost
Fitonie ne na slunko, ale na světlé místo. Mám je 2m od jižního okna v rohu, ale kolem je bílá stěna. Ve stinném koutě ztratí výrazné barvy a moc se vytáhnou. Já je nekropím, a to je mám v paneláku. A už vůbec ne ty bez kořínků.
Netřesky jsou rostlinky ze skal a střech. Ty se bez sluníčka vytáhnou z té růžice. Dohromady s fitónkami bych je nedávala. Netřesk bude trpět vlhkem a absemcí slunka.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.