Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Ochranná síť proti ptákům

Od: petaja® odpovědí: 12 změna:

Dobrý den všem. Kosáci mi dnes sežrali před očima moje první dvě ,,vymazlené" jahody, měly být pro děti. Řeším ochrannou síť, máme i kanadské borůvky. Našla jsem jen

BIRD NET ochranná síť proti ptákům AS-BN10191920010 2 m x 10 m

Má oka 19 x 19 mm, tak nevím, koupit nebo ne. Nějak si nedovedu představit, jak ji pokládám na jahody, omotávám borůvky, to asi jo. Ale to ten pták nepoškodí ovoce tím okem?

Nebo mi poradíte, jak jinak zabráit kosákům, aby loupili? Zavěšené CD jsou neůčinné, maketa dravce je u sousedů a taky nic moc.

Jsem zoufalá, díky za rady...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Chce to udělat nějakou konstrukci ze zbytku dřeva, z tyček ( většinou plastové ohebné tyčky) já jsem to třeba řešil způsobem, že jsem udělal vyvýšený záhon (zejména kvůli slimákům) a do nich dal jahody a borůvky. A celé to přikryl sítí proti ptákům (síť přichytil za kovové háčky s oky) v obrázcích níže přeposílám jak by to teoreticky mohlo vypadat
Ochranná síť proti ptákům
Ochranná síť proti ptákům #2

111®
hodnocení

2x

No to chce konstrukci-----a zakrýt i boky. Já mám na borůvkách konstrukci 2,5x1,5x1,2m a přes to síť 5x10m

liburena
hodnocení

0x

Zdravím a asi nepotěším...bez konstrukce jsem síť jenom přehodil a už bych to nikdy neudělal.

Bohužel se tam nachytala mláďata rehka, strakapouda i kosa...přes borůvky dávám staré záclony.

Nevím, proč není síŤ výrazné barvy?! Je zelená a v listí je špatně vidět!

Spíš než proti ptákům je k lovení,ach jo.

Za symbolickou cenu vám ji můžu poslat, možná mám i jednu nevybalenou.

L.

Síťky kupuji v OBI. Zapíchnu tyčky, dám na ně kelímky a přehodím síť, jak je to zde na snímku. Kosáci už obhlíželi, ještě byly jahody zelené.

jarinek*
hodnocení

0x

jak píšou jiní. Konstrukce a pečlivě dát síť s malými oky. Vloni jsem jen tak přehodil arónii a červené hrozny. Šli po tom, jak blbí. Pak pořád seděli pod tím a zkoušeli kudy se tam dostanou. I se jim to povedlo. 2 pitomci se mi tam pak zamotali. Chtěl jsem chránit rostliny, ale ne mrzačit ptáky.

hodnocení

0x
Přikrýváme tou obyčejnou zelenou sítí s malými oky a v pohodě to funguje. Trošku mě děsí tady zkušenost @liburena, že se tam chytli ptáci, já jsem nic takového nezaznamenal. Navíc je to zahrada,kam se několikrát denně chodí, takže by se to asi dalo řešit.
konadra

Jak píše paní liburena - pozor, ptáci se mohou do sítě zamotat. Je dobré tu síť několikrát denně kontrolovat, zda tam není nějaký chycený ptáček. Připevnit tu síť hodně k zemi. My jsme na kanadské borůvky dali starou záclonku s malinkými oky a pomohlo to. No, a jeden takový mizerný keříček s borůvkama jsme ponechali kosákům a ostatním ptáčkům.

Takže záclony!:)

Zatím se tam nikdy nic nechytlo. Ale asi proto, že ji používáme jen na jahody úplně položenou na zemi. Bobule na keřících neřešíme, ať si ďobnou.

konadra
hodnocení

0x

Nechte třeba kousek jablka kosákům někde pod stromem a on se bude ládovat jabkem a už nebude mít chuť mlsat jahody.;) :)

Já to takhle praktikuji. Dávám i do misky trošku vloček na přilepšenou. Myslím si, že je také pro ptáky málo potravy.

Tak se na kosíka nezlobte.

hodnocení

ZAKLADATELKA: Už jsem objednala tu ochrannou síť a zkusím to omotat dvakrát,ty oka se mi zdají velké. nápad ať dám něco bokem do misky se i zdá dobrý, dám vločky a jablko...

Nám nevadí, že jsou na zahradě, naopak, kvůli nim jsme ani neostříhali část thují (plot vypadá teď ,,zubatě -strašidelně"), mají v nich dvě hnízda s mladýma...

Jahody máme hned u domu, kde několikrát za den chodíme, tak ohledně zamotaných ptáčků není problém...

Na podzim jim nechávám dva keře aronií, to jim musí stačit. Jahody a borůvky jsou naše :))

hodnocení

0x

letos budu zkoušet alternativu... maketu

Ochranná síť proti ptákům #3

hodnocení

0x

Dobrý den.Chci se zeptat je potřeba chránit konkrétně borůvky sítovinou nebo záclonou už nyní kdy se plody teprve vytváří (některé už jsou trochu zelené) nebo stačí až na konci kdy je plod téměř zralý a na utrhnutí.Moc se mi nechce tam už ted házet záclony.

Děkuji

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]