Nejste přihlášen/a.
Koupil jsem mový křovinořez DEMON RQ580T ale bohužel je u toho ne příliš dobrá strunová hlava. Po asi dvou sečeních přestalo fungovat vysouvání struny. To spodní tlačítko na vysouvání struny po klepnutí o zem nejde vůbec zatlačit. Také navlékání struny bez rozebrání hlavy je dost problematické. Po vložení struny do jednoho otvoru se těžko dá povést aby struna vylezna otvorem druhým. Není tam žádná drážka která by strunu vedla k druhému otvoru a tak je problém se k němu strefit. Cívka v té hlavě je sešroubovaná s tím tlačítkem. Chtěl bych proto koupit nějakou jinou lepší strunovou hlavu a budu rád když mi nějakou se kterou máte dobré zkušenosti někdo poradíte. Chtěl bych aby ta hlava byla pokud možno levná, s navíjením struny bez nutnosti hlavu rozebírat, dobře a snadno použitelná a aby byla alespoň trochu odolná a nějakou dobu vydržela bez nutnosti ji po několika sečeních měmot za novou.
Koupil jsem posledně od ECHO, když jsem tam bral pilu... na starý ABG, kde jsem měl snad už 3 různé hlavy. Navíjení je naprosto excelentní - nemusíte nic demontovat, prostě provlečete, natočíte ... - pouštění struny je přiměřené dle potřeby (předchozí levnější mi pouštěla strunu tak rychle, že jsem neposekl 10 metrů a už byla v ...)
Takže za mne ECHO - s funkcí snadného a rychlého navíjení struny.
Děkují za radu. V Tescu se už ale bohužel takové věci příliš neprodávají. Tesco docela dost omezilo a stále pomalu omezuje prodávaný sortiment. Asi se pomalu připravují na ukončení působení v Česku. Potřeboval bych spíše nějaký komkrétní typ té srunové hlavy abych si ji podle toho mohl vyhledat nebo přímo odkaz na ni.
Jedině Oregon. Sice to stojí kolem osmi stovek, ale nárazová miska je kovová, takže se neohobluje jako plastová. A navlékání je tím pádem taky jednodušší.
Mimochodem spojení vlastností lepší a levná nejde dohromady.
Strunová hlava kolem osmi stovek? To asi ta hlava musí být pozlacená nebo cela ze zlata a k tomu ještě 500 m struny. Kovovou nárazovou misku mají i strunové hlay za cenu do 200 Kč. I levnější strunové hlavy bývají dobré. Nejsem zastáncen názoru, že všechno čím dražší je vždy určitě lepší. Setkal jsem se už v životě z různými levnými věcmi které byly stejně dobré nebo i lepší než jiné dražší.
Tak si kup za dvě kila
Jde o kvalitu plastů, jak materiál tak sílu stěny, velikost západek, kovový průchodky.. Ohledně hliníkovýho čudlu ojede se stejně jak nylonovej, tam bych to jako zásadní výhodu neviděl.. Obecně kvalitní hlava stojí od pětikila vejš, i když to neznamená že nějaká levná nevydrží taky, stejně tak že drahá je vždy lepší..
asd1: Já nepotřebují mít tu strunovou hlavu pozlacenou. Rozhodně nemohu souhlasit, že kvalitní hlava stojí od pětikila vejš. Z vlastní zkušenosti vím, že i levnější hlavy můžou být stejně dobré jako některé drahé. Strunová hlava je spotřební materiál a nejde proto počítat, že jedna hlava vydrží při každoročním sečení od jara až do podzimu bez problémů 15 - 20 let.
Mám od Dolmaru 15 let starou, seká 2000m (20 arů) 3x ročně a furt drží.. Stávala asi to pětikilo.. Pokud "spotřebák" za dvě stovky vydrží pět let tak vyjde dráž...
No ono taky hlavně záleží na terénu a praxi. Pokud chechláš travičku na rovince bez jediného kamínku, tak ten levnej šunt vydrží. Ovšem pokud máš členitější terén se šutrákama, balvanama, klackama a do toho vzrostlý porost jako bodláky a kopřivy, tak borec co to neumí oddělá za jednu šichtu tu hlavu, osobní zkušenost. Protože jak ji roztočí na +10 krpm u ostrého balvanu, místo aby s ní zacházel s citem, tak se ta hlava rozletí na fragmenty a může být z čehokoli. To, že to při takovém způsobu práce neumětela žere strunu, o tom žádná, když stačí brnknutí o nárazovou misku a struna se v té rychlosti vysune až do p*dele. Frajer měnil struny po půl hodině. Na konci šichty se mu Oregon rozstřeli tak, že ho nikdo nenašel. Místo aby perimetr záběru volně projížděl, tak s křoviňákem švihal jak s kosou.
Jasně že debil cokoliv zlikviduje během chvilky Bavíme se o normálním průměrným použití.. Anglickej trávník fakt nemám, krtince šutry kopřivy betony v příkopu atd.. Ta Dolmarka je dobrá, PA6GF30, kovový průchodky, na klepnutí spolehlivě pustí o jeden zub a šmrdlání po drnech strunu nepovoluje.. Byla ke křoviňáku a překvapila že furt drží. Akorát to je typ kde se nová struna neprostrčí ale musí se sundat dekl.
Co je použitelný z levných nevim, asi se to musí vyzkoušet nebo aspoň vidět naživo.. Co bylo před rokem OK může být úplně jinde jak k lepšímu tak horšímu, řetězce zadávaj do aktuálně levnější fabriky a kvalita může být u každý série úplně jiná. Značkový výrobce kvalitu hlídá líp, ale dost často i on přechází na spotřební zboží/ úmyslně omezenou životnost...
Ono je to ty strunové hlavy většinou Made in China a to bez ohledu na to jestli je to více či méně známá značka.
hlavicka: Ten čudlík nemá, je to celá ta plocha hlavy. Což jako výhodu úplně nevnímám, poněvadž se struna bude vysouvat častěji o každé zaškobrtnutí. Ale osobní zkušenost s tímto produktem nemám.
Ve videu čas 2:05
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.