Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zahradní hadice a spojky

Od: pavels odpovědí: 8 změna:
Letos na jaře se stalo, že spojky na hadice protékají. Nechce se mi kupovat zase nové. Ale co dělat?
Napr. kropící hlava od gardeny stala majlant (premie za kvalitu), ale taktez kape. Čili vodu na zahradu vypínám resp.poustkm jen když jdu zalévat.
Mimochodem všechny ty zaklapavaci koncovky jsou s průměrem 1/2". Dělají se na 3/4?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Jà bych v tom zastavování vody do hadic rozhodně pokračoval i po vyřešení netěsnosti spojek. Vždy to může někde nečekaně povolit.

hodnocení

1x

Vymente tie gumove O-kruzky a streknite to silikonovym olejom. Rychlospojky sa robia od 1/2 do 1 cola, alebo sa daju kupit zavitove redukcie.

pavels
Diky.
Bezudrzbove to neni, ale nove tesneni je drobnost.

koze1
hodnocení

0x

1( Nenechávejte to přes zimu venku anebo aby na O kroužky svítilo sluníčko

2( nezapojte to nasucho

3( kupte si O kroužky do zásoby, pokud nejste schopen jedna a dvě splnit

Já kupuju Mosazné rychlospojky na aliExpressu, myslím zejména ty speciální co tady nejdou sehnat, redukované na závit. Ty klasické plastové kupuju zásadně v Tescu ve výprodeji za 50%

jinak mám rychlospojky i přes 30 let staré, ještě nějaké slovenské výroby.

A zatím jediný co se mi ulomilo tak byla nějaká prémiová italská, jinak všechno tak nějak funguje i 20 let staré. Gardanne u bych si nekoupil ani kdybyste mě přemlouval - Tam je prémiová akorát cena

pavels
hodnocení

Mosazne spojky nabizi taky Lidl, ale kvalitu nedokazu posoudit.

lidl.cz/...

111®
hodnocení

0x
Kupuji 3/4 ryclospojky s 3/4 spojkami v Hustopečích, tedy neredukovane na pul coulu.
kejki

A to jsou ty slovenské, nebo Gardena Maxi-Flow a Power-Jet systém?

111®
hodnocení

0x
Pasuji na slovenske. Jek budu u pc nejduu odkaz a dodam.
doplněno 30.05.23 15:03: jana-crhakova@centrum.cz Šafaříkova 2 69301 Hustopeče Stanislav Crhák.
doplněno 30.05.23 18:00:

Takto to vypadá...

Zahradní hadice a spojky
Zahradní hadice a spojky #2
Zahradní hadice a spojky #3

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]