Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jahoda v květináči

Od: dohnivak odpovědí: 3 změna:

dobrý den, chtěla bych se zeptat na jahodník, koupila jsem jahodník v závěsném květináči s tím, že nemá žádné šlahouny, naproti tomu u jiného prodejce byl jahodník také závěsný, ale měl plno šlahounů, jaký tedy musím vybrat, aby jahoda plodila, nebo šlahouny ještě dorostou,d

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Dobrý večer, záleží na tom, jakou odrůdu sadby jahodníku jste si zakoupila. Někdy toto neví ani sami prodejci. Avšak dá se předpokládat, že v závěsném květináči je zasazen převislý jahodník. Šlahouny ještě narostou. Druhy jahodníků pouštějí šlahouny různě, některé dříve, jien později. Záleží i na stáří rostliny. Nemějte obavy, určitě bude vše v pořádku a budete mít pěkné převislé jahůdky;)

hodnocení

0x

Někde jsem si přečetla, že nyní jsou k dostání vyšlechtěné jahody, které žádé šlahouny nedělají, nevytváří sazenice a rodí jen na té původní rostlině. Takže se nevysiluje tvořením odnoží.

dohnivak
hodnocení

jo děkuji, ted jsem na ní koukala a začínají vyčuhovat šlahouny,d

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]