Ahoj..Dá se nějak z tohoto "koštěte" udělat pěkný strom, který nepoleze do výšky a bude hustý?Prý se mají ulomit ty nové výhonky..To jsem loni udělal,ale stejně není pěkná a táhne moc do výšky.Díky za tipy
Taky se snažím zahustit a vychovat borovice ale černé do hustého habitu. Taky budu zalamovat tyto ,, svíčky až o 3/4 jejich délky na přelomu května/ začátkem června, až se malé jehlice začnou zelenat a rozevirat od svíčky tim je jistota že už neporostou takto když se to bude dělat několik let po sobě mely by zhoustnout. Lze i stříhat větve,ale jen tam odkud je ještě jehličí ,jinak uz by neobrazily
Díky juelenovi..Já ty borovice "zachránil" z jedné stavby..Místa, kde by je stejně bagr zničil a pohřbil..Měl jsem radost, že přežily a teď řeším co s nimi, aby to nebyla košťata..Není to jen ta na fotce..Mám jich víc, ale ostatní rostou hezky..nejsou to taková košťata
To musíte začít zalamovat od malé sazenice a nikoliv si vzpomenout až to má větvě. Jde to dobře, jen to chce destiletí trpělivost a starost. Všechno jde.
Byly to zachráněné kusy určené k záhubě bagrem..Dokonce jsem si na nich přitáhl i nějakého škůdce, který napadl i jiné už zabydlené borovice..Škůdce se mi povedlo zlikvidovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.