Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Borovice..jak na ní

Od: doutnak® odpovědí: 11 změna:
Ahoj..Dá se nějak z tohoto "koštěte" udělat pěkný strom, který nepoleze do výšky a bude hustý?Prý se mají ulomit ty nové výhonky..To jsem loni udělal,ale stejně není pěkná a táhne moc do výšky.Díky za tipy
Borovice..jak na ní

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

juelen
hodnocení

3x
Taky se snažím zahustit a vychovat borovice ale černé do hustého habitu. Taky budu zalamovat tyto ,, svíčky až o 3/4 jejich délky na přelomu května/ začátkem června, až se malé jehlice začnou zelenat a rozevirat od svíčky tim je jistota že už neporostou takto když se to bude dělat několik let po sobě mely by zhoustnout. Lze i stříhat větve,ale jen tam odkud je ještě jehličí ,jinak uz by neobrazily

zaseja
hodnocení

2x

Ještě nikdy jsem neviděl hezkou borovici, vždycky to byly košťata s řídkýma větvema, hezký jsou smrky a jedle.

hodnocení

Promiňte, ale jsou i hezké a některé i krásné borovice..Já teď bohužel řeším tohle koště

juelen
26.05.23 09:18
hodnocení

1x
Borovice..jak na ní #2
zaseja

Tuhle fotku jsem nepochopil, jako že se ti tyhle košťata líbí?

juelen
Tydle košťata se mi právě nelíbí peoto je hodlám také zastipovat abych jedostal do stavu kdy budou husté a budou se mi libit mě to peijde logické
hodnocení

Díky juelenovi..Já ty borovice "zachránil" z jedné stavby..Místa, kde by je stejně bagr zničil a pohřbil..Měl jsem radost, že přežily a teď řeším co s nimi, aby to nebyla košťata..Není to jen ta na fotce..Mám jich víc, ale ostatní rostou hezky..nejsou to taková košťata;)

tm
hodnocení

0x
Borovice lesní logicky valí nahoru... to není bonsaj

jiofa
hodnocení

0x

To musíte začít zalamovat od malé sazenice a nikoliv si vzpomenout až to má větvě. Jde to dobře, jen to chce destiletí trpělivost a starost. Všechno jde.

Borovice..jak na ní #3

liska5
hodnocení

0x

To jste si měl pořídit jiný druh - pomalurostoucí. Ty jsou udávány s limitem do určité výšky.

hodnocení

Byly to zachráněné kusy určené k záhubě bagrem..Dokonce jsem si na nich přitáhl i nějakého škůdce, který napadl i jiné už zabydlené borovice..Škůdce se mi povedlo zlikvidovat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]