Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ochranit suche drevo pred vlivy?

Od: rumpal odpovědí: 3 změna:
Dobry den,potreboval bych poradit cim natrit nebo naimpregnovat muj dreveny vytvor aby venku co nejdele vydrzel veskere prirodni vlivy jako slunce..dest..snih a mraz..
Nejlepsi by mozna byl motorovy olej,jenze kuli tomu ze se kolem toho muzou pohybovat deti se mi do toho nechce,hlavne pokud to budu mit posazene v trave.
Cim by se to dalo osetrit? Dekuji za rady

Jak ochranit suche drevo pred vlivy?

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Já jsem pro Remmers. Slabovrstvá lazura, tři vrstvy, to vydrží nesmysl.
Jen to mělo být už jednou natřený, aby byla lazura všude. Teď zůstane mnoho míst nenatřených. Další nátěr po složení.
Motorový, či dokonce vyjetý olej je úplně mimo. I když znám dost zastánců. Pořád to je mastný, vyjetej hezky špiní.

re4zon
hodnocení

0x
Doporucuju Lignostop profi a na to lazuru O1020, odstin dle libosti (krome bezbarveho), po peti letech je porad skoro jak nova. Velmi dobrou zkusenost mam i s Xyladecor classic hp, ten sice vydzi mene (5 let a chce pretrit), ale je levnejsi a jde naprosto skvele pretrit i po letech bez jakekoliv predchozi upravy, staci odstranit mech = prejet suchym hadrem nebo brusnou houbou. Pripadne jakoukoliv kvalitni tenkovrstvou lazuru - Belinka, Osmo, Remmers atd. Hlavne se vyhnout levnym smejdum bez znacky a kdysi kvalitnim naterum, napr. Luxol je za dva roky pryc. Hlavne na to nedavejte silnovrstve nesmysly ani laky. Olej venku je na obnovu kazdy rok a o vyjetem motorovem ani nemluvim, to udela leda vypatlanec.

hodnocení

0x
Oleje napouštěcí na dřevo. Jsou různé druhy
- cena/kvalita. Aplikovat v teplé dny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]