Prosím o zkušenosti okolo škůdců vistárií viz foto. Mám čerstvě zasazeno, okolo nasypány skořápky z vejce, aby se k rostlině nedostali slimáci a stejně to vypadá na slimáky... Na netu okolo škůdců této rostliny moc nenacházím, prosím, jak předcházíte škůdcům vy - lze na tuto rostlinu použít nějaký postřik? Děkuji
Podle vzorně vykousaných listů až do hloubky listů bych to tipovala spíše na lalokonosce. Brouka lze objevit za tmy s baterkou, a tehdy jsem se ho snažila zničit. Slimáci mi vistarii nežerou.
Skořápky, lógr a podobné jsou málo platné. Roky používám Feramol. Včera mi zmizela sazenice rajčete, dala jsem novou a jestli si někdo jen trochu kousne, nasypu granule.
Takto jsem měl malou vistarii také okousanou, neřešil jsem to. Až se rozjede a bude vyšší, už si na ni nic netroufne. Letos jsem vysadil další sazenice vistarii a samozřejmě poslední mráz je zlikvidoval? Nemáte někdo zkušenosti? Je to konečná a koupit nové sazenice? Nemají jediný list, listy které rostliny měly, zcernaly a upadly. Měl jsem je přikryté chvojim, ale byli to málo.
Na klasickou sůl pozor, otráví i rostliny, dostane se do hlíny. Koupě modrých granulek proti slimakům se časem nevyhnete stejně. Obsypávají se i rostliny hosta, cukety, i výsev semínek.. A v dešti granulky vydrží a chrání v nejdůležitější dobu, při dešti, i při rose v noci. To sůl nezvládne.
Mám už starší Wistárii, omrzla také, ale dala to. Dokonce je i pár květů. Jak je zasažena Vaše mladá rostlina netuším. Nezbyde, než čekat a doufat, že začne obrážet.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.