Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vistárie škůdci

Od: jf odpovědí: 11 změna:
Prosím o zkušenosti okolo škůdců vistárií viz foto. Mám čerstvě zasazeno, okolo nasypány skořápky z vejce, aby se k rostlině nedostali slimáci a stejně to vypadá na slimáky... Na netu okolo škůdců této rostliny moc nenacházím, prosím, jak předcházíte škůdcům vy - lze na tuto rostlinu použít nějaký postřik? Děkuji
Vistárie škůdci

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Podle vzorně vykousaných listů až do hloubky listů bych to tipovala spíše na lalokonosce. Brouka lze objevit za tmy s baterkou, a tehdy jsem se ho snažila zničit. Slimáci mi vistarii nežerou.
jf
hodnocení

Dekuji za informaci, zkusim usledovat

hodnocení

1x
Spíš nějaké granule proti slimákům za celé ty roky snad jediná ověřená věc. Skořápky nějakým zázrakem dokážou přelézt. Tak stejně i měděnou pásku.

hodnocení

1x

Skořápky, lógr a podobné jsou málo platné. Roky používám Feramol. Včera mi zmizela sazenice rajčete, dala jsem novou a jestli si někdo jen trochu kousne, nasypu granule.

tm
hodnocení

1x
Takto jsem měl malou vistarii také okousanou, neřešil jsem to. Až se rozjede a bude vyšší, už si na ni nic netroufne. Letos jsem vysadil další sazenice vistarii a samozřejmě poslední mráz je zlikvidoval? Nemáte někdo zkušenosti? Je to konečná a koupit nové sazenice? Nemají jediný list, listy které rostliny měly, zcernaly a upadly. Měl jsem je přikryté chvojim, ale byli to málo.

hodnocení

0x
V jednom pořadu , myslím že zázraky přírody , jsem viděl , že slimák dokáže přelézt i žiletky
jf
hodnocení

Doufam, ze ne i sul :-D, chystam se ji dnes okolo totiz nastrazit
Na klasickou sůl pozor, otráví i rostliny, dostane se do hlíny.
Koupě modrých granulek proti slimakům se časem nevyhnete stejně. Obsypávají se i rostliny hosta, cukety, i výsev semínek.. A v dešti granulky vydrží a chrání v nejdůležitější dobu, při dešti, i při rose v noci. To sůl nezvládne.

Zasolovat si zahrádku není dobrý nápad. Jak trochu zaprší, dostane se rozpuštěná do půdy a rostliny z toho nebudou mít radost.

d1999
Prosim, mate nekdo nove tipy? Take mam takto ohlidane listy vistarie, ale i brectanu, malin, boruvek…

hodnocení

0x

Mám už starší Wistárii, omrzla také, ale dala to. Dokonce je i pár květů. Jak je zasažena Vaše mladá rostlina netuším. Nezbyde, než čekat a doufat, že začne obrážet.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]