Nejste přihlášen/a.
Zdravím Vás, zasadil jsem sazenice rajčat do 10-ti litrových kbelíků v paneláku na lodžii na jižní straně. Naplnil jsem je substrátem asi 2cm pod okraj, ale po zalití substrát asi přirozeně klesl. Mám substrát doplnit? Zasadil jsem je před týdnem a substrát je v tomhle počasí stále vlhký. Mám substrát nějak kypřit?(abych nepoškodil kořeny)? Zkouším to poprvé a nechám si rád poradit od zkušených. Díky za oodpovědi.
Shodou okolností jsem 19.5. poslouchala Český rozhlas 2, kde v pořadu Káva o čtvrté bylo toto téma probíráno s Ing. Pavel Matiska, Ph.D., Katedra zahradnictví Fakulty agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů České zemědělské univerzity v Praze. Odpověď na vaši otázku je v podstatě tady: mujrozhlas.cz/... v čase cca 22,30 min., ale doporučuji poslechnout si celý pořad. Je to velmi zajímavé a pro vás jako začátečníka velice poučné. Přeji hodně úspěchů a bohatou úrodu!
Do substrátu sází blb. Maximálně přísadu, pak potřebují sazenice směs substrátu a zeminy a pokud jsou na záhon tak jen zeminu se substrátem pro snszší sázení.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.