Nejste přihlášen/a.
Bylinky. Například v zimě cibuli a až vyroste nať, tak nať stříhat, nastříhat na malé kousky na chleba. Nebo dlouhodobě pařitka (šnytlík), zelená petrželka, nebo další bylinky podle chuti. Nebo oblíbené truhlíkové zvonečky (Campanula) které bývaly za oknem českých domácností bílé - nevěsta a modré - ženich (viz K.Čapek)
Na šáchor (Cyperus alternifolius) úplně stačí spodní část (asi 2/3 od spodu) obyčejné PET láhve od minerálky (s uříznutým hrdlem a zúženou částí) naplněná vodou, Šáchor roste jako z vody. Totéž i platí i pro voděnku (Tradescantia), kdo chce, může ji přesadit do květináče a pak už jen zalévat. Nebo je můžete také zasadit do vašeho truhlíku. Případně to truhlíku nebo květináče můžete pro radost zapíchnout t.zv. " zápich" , nějakou dekoraci, třeba motýla na tyčce. Nebo figurku trpaslíčka, atd. atd.
Na severní okno třeba 2-3 africké fialy. Tam bude třeba hlídat zálivku. Taky druh- některé moc bují. Nebo na slunné jižní okno nenáročné crassuly nízké, které navíc můžete tvarovat. Já si nedávno koupila Sansevieriu - malý nízky tlustolistý tchýnin jazyk, takovou hvězdičku. Ten by se tam taky hodil. Roste velice pomalu, což je u takového truhlíku výhoda. Pomalu roste, má ráda slunko a nechce moc zalévat taková travinovitá Nolina- sloní nožka. Nebo do něj postavte 3 malé květináčky něčeho kvetoucího, myslím letničku s drobnými kvítky, jako sainvitalia, ageratum ap.. Pak můžete uvažovat dál, co trvanlivého. Jeden čas mi učarovaly Fitonie, ale rychle se plazily, odumíraly, pořád chtěly péči. Ty asi ne. Taky nemohou moc slunka.
Já být Vámi, zajdu do dobrého květinářství i s tím truhlíčkem a vybírám z toho, co mi doporučí. Jen bych nebrala nic, co rychle roste a co je choulostivé.
Pod pojmem kočičí tráva se myslí šáchor, šanta nebo jen obilné osení. Na to, že to má ožírat kočka, mi ten truhlík připadá moc noblesní. Tyto rostliny vysadím někde do plasové misky, kdyby to kočka shodila, ať není velká škoda. Taky uveďte, zda truhlík bude na slunku, nebo ve stínu?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.