Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za rostlinu?

Od: zelvinka odpovědí: 12 změna:

Prosím nevíte co je tohle za rostlinu? Dostala jsem ji od tchýně, prý ještě pokvete. Pupeny už má narašené. Děkuji.

Co je to za rostlinu?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x
Dobry den, dokud nevykvete, tak je urceni obtiznejsi. Ja tipuji drevitou pivonku nebo trubac (oboji jsou rostliny trvale, venkovni a krasne). Nevyhazujte, pockejte. Zdravim!

hodnocení

2x

Když vidíte narašené pupeny, tak se určitě něco ukáže. Určitě listy, možná i květy. I pouze zelená může být krásná, tak na ni počkejte a určitě nevyhazujte, bude z ní radost.

sasa*
hodnocení

0x

Viděl bych to na kaštan, ale ten u nás již kvete. Tchýně neví co vypěstovala?

zelvinka
hodnocení

Bohužel neví. ona ji od někoho dostala prý na to nemá misto. Kdyby to ještě kvetlo nebo rostlo tak si to nechám. Bohužel nevíme co to je.

liska5
hodnocení

0x

Mně to silně připomíná Ochmet evropský, tzv. dubové jmelí. Dejte sem foto, až vypučí pupeny.

zelvinka
hodnocení

Moc děkuji. Uvidíme co z toho vyleze. :)

hodnocení

0x

Za mě je už po tom. Prostě něco uschlého.

bobinnna
hodnocení

Suché to není, zkusila jsem pár větviček ostříhat a je to zelené dřevo.

Ta zelená barva je někdy v dřevě i dlouho po uschnutí. Takhle nevypadá v půlce května rostlina, která je v pořádku. I ibišky, které nasazují pozdě, už mají listy - možná je to on a něco tam není v pořádku.

jiofa

sisi. Docela s vámi souhlasím, že stromek či keř bude v nedobrém stavu. Za mne to je šeřík podle stavby větviček, vstřícných pupenů,vrchlové dvojice pupenů. Za mne špatně odebraný odkopek a nyní živořící. Už v květináči je to ledabyle zasazené.

jiofa

Již zdřevnatělou sazenici nenní možné jen tak vyrýt, zpřetrhat kořeny a teď pokračuj v růstu. Tak to nechodí.

liska5

To není ani zasazené, to je jen založené v kýblu na přenesení. Kdoví jak dlouho a v čem rostlina stála. Můj minišeřík Miss Kim má podobný habitus, ale ten už touto dobou kvete.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]