Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se poradit.Mám menší zahrádku v nad. výšce 475 m n. m. a chci si do ní zakoupit kontejnerované sloupovité jabloně.Chtěl bych nějakou jabloň letní a nějakou pozdnější .Všude píší, že je teď dávají do kontejneru, ale já si myslím, že do podzimu mají málo času na dobré zakořenění.A v odrůdě se také nevyznám.Poradí mi prosím někdo? Děkuji J.
Doma mám pouze sloupové stromky a jsem s nimi velice spokojen. Od dětství jsme měli doma kordony, které jsou na podobném principu jako sloupové stromky, protože se jim příliš nekošatí koruna a nerozrůstají se do přílišné výšky a šířky. Sloupkové stromky v kontejneru jsou sice hrozně drahé, ale občas se stává, že stromky zaslané s volnými kořeny přijdou zaschlé, při reklamaci dokonce opakovaně. Kontejner zaručuje, že jsou kořeny v zemi. Do podzimu by měly zakořenit bez problémů. Vždyť je přece dokonce častější podzimní výsadba než jarní.
S odrůdami vám neporadím. Spíš vybírejte odrůdy s menší náchylností ke strupovitosti. Musím přiznat, že některé odrůdy sloupových jabloní jsou k této nemoci silně náchylné.
Neporadím odrůdu jabloní, ale poradím alespoň v tom, jak o ně během léta nepřijít. Stromky se většinou vysazují na podzim proto, že v zimě nejsou vedra, půda nevysychá a když napadá sníh, tak je to ještě lepší. Takže když je vysadíte v tuto dobu, tak nesmíte zapomenout vydatně zalévat celou sezonu, jinak můžou uschnout.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.