Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Míchání kompostu s hlínou

Od: petrs odpovědí: 3 změna:

Prosím o radu při přípravě půdy pro okurky. Kompost mám vlastní a hlavně bych potřeboval informaci, v jakém poměru jej smíchat s hlínou.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den!

Míchat do kompostu hlínu a pak na tom pěstovat okurky asi není "to pravé ořechové". Když kompost s něčím míchat, tak použít zeminu, zem, ornici, prsť, substrát a tak nějak.

Hlína je taková, většinou červenohnědá hmota, ze které se vyrábí cihly, střešní tašky a t.d. Na té toho moc nevyroste! *zed*

liska5
hodnocení

0x

Tady nejvíc záleží, jakou máte půdu na pozemku. Jestli chudou na živiny, těžkou nebo samý písek, tak toho kompostu dám podstatně víc, než když s ním jen vylepším kvalitní půdu ve staré síle.. Když jsem plnila vyvýšené záhony, většinu tvořil kompost, protože nám ho dovezli hodně a chudá půda kolem byla jen doplněk na povrch, aby záhon tak nevysychal. Když je ho přidáno hodně, tak půda časem trochu víc klesne. A taky dlouho není třeba hnojit.

111®
hodnocení

0x
Já to nemicham. Prekatruju kompost navezu dlouhou hromadu iudelam ryhu a vysadim. Do ryhy pak zalwvam
.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]