Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, prosím o radu, nevíte prosím jestli je někde nějaká tabulka, nebo článek co po čem zasadit či nezasadit? Například co mohu zasadit na místo kde jsem loni pěstoval rajčata, česnek, mrkev atd. a co bych naopak neměl na toto místo zasadit? Děkuji za tipy a rady.
Děkuji Vám za tip na stránku, už jsem si ji přečetl, něco takového hledám. Nějak jsem podobnou stránku nemohl najíti. I za případné další tipy předem děkuji
.
Článek je dobře napsán, jen bych měl pár připomínek. Čtyřleté střídání bych sloučením první a druhé skupiny změnil na tříleté, protože čerství hnůj (první skupina( by se neměl používat. Na zelené hnojení nevybírejte druhy příbuzné s pěstovanou zeleninou, např, hořčici a řepku kde pěstujete košťáloviny.
V podstatě je dělení osázených ploch logické.V první trati se půda vyhnojí (chlévskou mrvou) a má přebytek dusíku.Proto se tam sázejí zeleniny,dobře snášející dusík.Tedy brambory,košťáloviny.Druhý rok na tomto místě se dají nasázet rajčata,okurky.Třetí rok luštěniny,salát a kořenoviny.další rok cibule,česnek.A takový je v podstatě koloběh živin.Samozřejmě je živiny potřeba doplnit minerálními hnojivy.Je tedy potřeba dbát na potřeby sázených rostlin.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.