Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po čem sázet či nesázet

Od: jenik2* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den, prosím o radu, nevíte prosím jestli je někde nějaká tabulka, nebo článek co po čem zasadit či nezasadit? Například co mohu zasadit na místo kde jsem loni pěstoval rajčata, česnek, mrkev atd. a co bych naopak neměl na toto místo zasadit? Děkuji za tipy a rady.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Užitečné rady najdete např. zde: abecedazahrady.dama.cz/...

jenik2*
hodnocení

Děkuji Vám za tip na stránku, už jsem si ji přečetl*cteni*, něco takového hledám. Nějak jsem podobnou stránku nemohl najíti. I za případné další tipy předem děkuji :).

Článek je dobře napsán, jen bych měl pár připomínek. Čtyřleté střídání bych sloučením první a druhé skupiny změnil na tříleté, protože čerství hnůj (první skupina( by se neměl používat. Na zelené hnojení nevybírejte druhy příbuzné s pěstovanou zeleninou, např, hořčici a řepku kde pěstujete košťáloviny.

jenik2*
hodnocení

A když čerstvý hnůj zaryji na podzim, tak jaře mohu normarmálně vysévat zeleninu, ne? Babička mi to kdysi říkavala, ale já si za nic na světě nemohu vzpomenout *zed*,nebo si nejsem jistý*nevi*. Pokosená tráva, která na hromadě zhnije, mám zacházet podobně jako s čerstvým hnojem?

jabraka*
hodnocení

2x

V podstatě je dělení osázených ploch logické.V první trati se půda vyhnojí (chlévskou mrvou) a má přebytek dusíku.Proto se tam sázejí zeleniny,dobře snášející dusík.Tedy brambory,košťáloviny.Druhý rok na tomto místě se dají nasázet rajčata,okurky.Třetí rok luštěniny,salát a kořenoviny.další rok cibule,česnek.A takový je v podstatě koloběh živin.Samozřejmě je živiny potřeba doplnit minerálními hnojivy.Je tedy potřeba dbát na potřeby sázených rostlin.

JABRAKA

jenik2*
hodnocení

Děkuji za odpvěď*palec*.

doplněno 28.02.13 18:08:

oprava "odpověď"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]