Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou nemoc má kavkazká jedle

Od: prosimca odpovědí: 4 změna:

Dobrý den máme kavkazkou jedly asi 2 roky. Teď se na větvích a kmeni objevila jakoby plíseň a začalo opadávat jehličí.

Můžete mi prosím poradit, co je to za chorobu a jak stromek zachránit. Děkuji za odpovědi Simona

Jakou nemoc má kavkazká jedle

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Tohle vypadá na mšice korovnice! Stříkala jsem na borovičce Mospilanem a podpořila ji hnojivem na jehličnany.

Korovnice vytváří bílé chomáčky vláken, ale takhle intenzívní napadení jsem ještě neviděl, zvláště na tom kmeni. Bude to paní muset blíže prozkoumat.

Lisko. máte pravdu.

hodnocení

1x

Hnědnutí jehlic jedlí způsobuje tzv. rez jedlová, houbová choroba. Jestli napadá i kmínky netuším, nicméně o nějakou houbovou chorobu se evidentně jedná, takže opakovaně postříkat přípravkem proti houbám (fungicid). Kmínek bude asi vhodné nejdříve štětcem natřít zředěným roztokem saponátu, aby byl povrch dobře smáčivý, případně společně s fungicidem koupit i nějaké smáčedlo do postřiků a pak přidat do roztoku fungicidu, ale ruční aplikace je účinnější.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]