Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Subtropické ovoce a zelenina bez škůdců

Od: lukyn1988 odpovědí: 4 změna:
Ahoj zahradníci,
znáte nějaké subtropické a tropické ovoce a zeleninu, co se dá u nás pěstovat, ale nelezou na to škůdci? Měl jsem pomeranč, mandarinku, citron, narančilu a na vše mi lezly molice, svilušky, třásněnky apod. Už mě to nebaví, mám z rostlin radost a těším se na plody, a vždy mi to škůdci zničí. Mám ještě psidium, na to si sedaly molice, ale nezdálo se, že by to požíraly.
Díky všem za rady a typy. Lukyn.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

riva
hodnocení

1x

Musíte stříkat. A jinak máte i řadu rostlin mírného pásu na které škůdci (zatím) nejdou. Takový muchovník není obvyklý a přitom má odrůdy, které jsou chutné a na stromě vydrží dlouho.

lukyn88

Jeden muchovník mám, zatím na něj nic neleze. Občas na něj sedla molice, ale zatím nic nedělala.

liska5

Ten ovšem není subtropickej.:-D Ale je fakt, že žádné choroby a škůdce jsem na muchovnících nezažila.

mate59

Musíme ho vždy zasíťovat,jinak by plody sklidili špačci,jinak ani škůdci ani choroby žádné.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]