Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Balkonové rostliny

Od: dohnivak odpovědí: 9 změna:

mám dotaz, jaké kytky bych měla dát do truhlíku za okno v baráku na východ, stále jsem sázela muškáty převislé, ale když byl silný déšt, tak je složil, nejsou tak ukryté jako v paneláku, jinak na terasu dávám ledovky nebo voskovky,hodně vydrží a jsou hezké mix barev, nějaké,kterým nevadí polostín a lijáky,d

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Víc než muškáty vydrží vějířovka Scaevola.. Nejen vítr, ale i úpal. Bývá fialová, modrá, růžová a bílá. Taky převisne. Já kombinuji modrou se stojatým muškátem lososové barvy v těch nasazovacích truhlících na zábradlí terasy, kde do ní plně prší a pere slunko. Netrpí na choroby a škůdce. Vyplatí se koupit už bohatě rozvětvené. Ty bývají dražší, 80-90 Kč. .

Vějířovku mi vychválila sousedka, ale já to s ní asi neumím. Koupila jsem vloni malé sazeničky, nerostly, málo kvetly, některá zašla :( asi už je nekoupím.

ben®
hodnocení

1x
Dobry den, netresky - vydrzi prudke slunicko, vydrzi delsi cas i sucho, vydrzi prudky dest i kroupy, nepolame je vitr, vydrzi tam celorocne (nevymrznou), je jich velke mnozstvi druhu a i kvetou. Kdyz se zkombinuji ruzne druhy a pridaji treba kaminky, tak mate za oknem skoro bezudrzbovou skalku. Zdravim!

Jedna věc je u tetřesku zajímavá, jakmile vykvete, po odkvětu se celá rostlinka rozpadne a zahyne. Jinak je kombinace velkýc a malých druhů, zelených a vínových, také pavučinkových je hodně zajímavá. A ještě poznámka, rozříznutý lístek je prý léčivý na různá poranění.

ben®

maky - další zajímavost je ta, že se neustále množí, tak má hodně nových přírůstků, které lze použít ve stávající skalce nebo založit novou či je někomu darovat. Je to velice zajímavá, vděčná a nenáročná rostlinka.

dohnivak
hodnocení

netřesky mi zbyly po rodičích v bývalé skalce, kde jich měly hodně, ale za okno nevím, jestli by se hodily, nejsou nenápadné,d

hodnocení

1x

Jak to myslíte, že je vítr složil? Já mám úzký plech a truhlíky by na něm neudrřely. Mám po straně okna očka a drát truhlíky i s těžkými muškáty udrží. Drát není vidět. ;) Dávala jsem i jiné kytky, takový jako mix, ale některé odcházejí brzy a musela jsem truhlík obnovovat a kytky doplňovat.

Balkonové rostliny
Balkonové rostliny #2
dohnivak
hodnocení

krásné muškáty, ale vy je máte jako vevnitřku okna, já je mám v baráku jako vystrčené trochu ven na východ a když přijde průtrž mračen z východu, prostě je poláme, a nejsou už vzpřímené, a když je narovnávám už to není ono, máte pěknou fasádu, to bych taky potřebovala,d

liska5
hodnocení

0x

Taky jsem jeden rok nadělala parády s kombinací fialový nestařec / Agerátum/ a sanvitalia / žluté hvězdičky/. Na slunné straně paráda. Ještě lze přidat osteospermum, lobelky i afrikány. Taky pod širým nebem. Na východní stranu i bacopu- krásný povis.. Ta na plném slunci trochu trpí, ale na konci léta a na podzim se neskutečně rozjede. Překvapivě krásné jsou ty fialové čtyřlístky - oxalis.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]