Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nová tráva . suchá

Od: robert525® odpovědí: 5 změna:

Ahoj,

loni jsem na podzim vysel nový trávník, půdu jsem připravil jak se má.

Trávník rostl krásně, ale před zimoou jsem měl srach jej posekat.

Sekal jsem tedy až z jara, kdy měl cca 20cm.

první sečení nebylo tedy ideální, klasickou sekačkou na nejvyšší stupeň - tráva byla po sečení škaredá, což chápu.

Nechal jsem týden zase se vzpamatovat, trávník se zazelenal.

Posekal jsem tedy na nižší stupeň, ale tráva je po sečení dole taková suchá a trávník neni vůbec hezký.

Chtěl bych teď posekat zase o stupeň níže a tím jej snížovat.

Ale po posečení je tráva fakt škaredá, není zelená.

Mám očekávat, že se vzchopí nebo jsem dělal něco špatně?

Loni jsem v létě vysel ještě další plochu (dělám to na etapy), sekal při měnším vzrůstu a ten je celkem pěkný.

Je možné, když tráva přerostla, že jsem udělal špatně?

Díky za rady

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Tráva se určitě zazelená.. to je normální, že je dole takhle suchá lo zimě, chtělo by projet vertikutátorem a vyhrabat...
hodnocení

Cetl jsem, ze vertikutace je vhodna az na min. 3 lete travniky.
Budu tedy doufat, ze ae vzchopi:)

hodnocení

0x
Tak základní problém bude že jste nechal vysoký neposekaný trávník přez zimu, tam je velké riziko plisní. Dále doporučuji minimálně na jaře pohnojit a na podzim nějaké podzimní hnojivo. Vertikulace je individuální já ji provádím od 2. roku, u vás počítám aktuálně ničemu nepomůže.
hodnocení

Jak tedy ted postupovat pokud se jedna o plisen?
Již jsem vám odpověděl...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]