Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to s oleandrem

Od: mh odpovědí: 3 změna:

Oleandru začaly usychat některé větvičky. Nevím co to je za chorobu. Na podzim před přesunutím do zimního stanoviště na verandě domu, kde je kolem 10°C, jsem jej radikálně sestřihala. To by ale oleandru nemělo vadit. S oleandrama jsem vyrůstala a pěstuji je prakticky stále. S tímhle jsem se ale ještě nesetkala. Dají se bez problému přesazovat, osekávat kořeny, stříhat, zkracovat. Chtějí pravidelně hnojit a zalévat až stojí v misce voda. Teplé slunné a chráněné místo.Odmění se záplavou silně vonících květů. Děkuji za radu.

Co je to s oleandrem
Co je to s oleandrem #2
Co je to s oleandrem #3

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

To spíš bude nějaká houbová choroba, než usychání. Nepřeháníte to s tou vodou v podmisce? Takhle kořeny nedýchají. Teď navíc oleandr nemá takový odpar. Je stavěný na slunko - listy kožovité. Po zalití počkat, až téměř vyschne, což se asi nestalo... Taky v přezimovacích prostorách má trochu proudit vzduch.

Mimochodem, víte, že je velmi jedovatý?

@liska5 jednou jsem stříhal oleandr a jeho šťáva mi prskla do oka . Týden jsem ho měl rudé a zlehka opuchlé . Teď už jedině v brýlích :) . Je to překrásná rostlina , ale opravdu mimořádně jedovatá

hodnocení

0x

Tak to koukám. Oleandry mám dva už několik let. Kvetou mi krásně celo sezonu, ale nikdy jsem si nevšimla, že by silně voněly. A to kolem nich chodím pořád. Tak to jsem teda zvědavá, až mi zase začnou kvést, budu očichávat. Také je chci už vytáhnout. A po zimě je mám vždycky takové trochu vyschlé. Ale nechám je tak a za pár dní venku, se samy vzpamatují. Schválně je zítra vytáhnu. Ale nebudou v lepší kondici, než jsou ty vaše. *co*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]