Roubování na kopulaci je daleko spolehlivější. Roubování za kůru se musí přesně trefit čas kdy je podnož v plné míze a nejlíp ještě když je měsíc ve fázi D respektive na jejím počátku. Na roubování za kůru jsou lepší jabloně. U peckovin je to jen loterie. Pokud se rouby chytí, do 14 dní očka vyběhnou. Rouby na kopulaci mi ale už udělaly 3 lístky tak si myslím že už máš pozdě.
Pokud nezaschne, tak bude pučet docela rychle, když do něj půjde míza. Tam není žádná dlouhá "rozhodovací" fáze. To poznáte brzo. Buď a nebo. Je to zážitek. Já chodila trénovat na jednu nízkou planou jabloň na mezi. Ta má větve několika odrůd.Loni jsem na hrázi u rybníčků za městem spatřila švestky někým roubované. Tak dvě třetiny se ujaly. Rybáři budou mít výživu aj slivovicu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.