Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Roubování za kůru

Od: balatka® odpovědí: 5 změna:
Dobrý den.Včera jsem rouboval za kůru Titeluv řez. SLIVOŇ Blue free Čačanskou ranou.Chci se zeptat jak dlouho trvá než se roub uchytí.Děkuji

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Než se to ujme a začne to plodit , tož to jsou tak dva roky

hodnocení

1x
Roubování na kopulaci je daleko spolehlivější. Roubování za kůru se musí přesně trefit čas kdy je podnož v plné míze a nejlíp ještě když je měsíc ve fázi D respektive na jejím počátku. Na roubování za kůru jsou lepší jabloně. U peckovin je to jen loterie. Pokud se rouby chytí, do 14 dní očka vyběhnou. Rouby na kopulaci mi ale už udělaly 3 lístky tak si myslím že už máš pozdě.

hodnocení

Myslel jsem ,kdy ten roub začne počet.
liska5

Pokud nezaschne, tak bude pučet docela rychle, když do něj půjde míza. Tam není žádná dlouhá "rozhodovací" fáze. To poznáte brzo. Buď a nebo. Je to zážitek. Já chodila trénovat na jednu nízkou planou jabloň na mezi. Ta má větve několika odrůd.Loni jsem na hrázi u rybníčků za městem spatřila švestky někým roubované. Tak dvě třetiny se ujaly. Rybáři budou mít výživu aj slivovicu.

01.05.23 13:14

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]